Hoppa till sidans innehåll

HA: 0-3 trots säsongsbästa

05 NOV 2014 23:26
RIG Falköping gjorde en bra match och pressade Örkelljunga rejält i två set, men kunde inte knipa något av dem i onsdagskvällens match i Frejahallen.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2014 02:02

Lagets vana trogen den här säsongen, så öppnade RIG i frenetiskt tempo. Bra servande av Ludvig von Sydow och Viktor Lindberg lade grunden till en ledning med 8-2. Några RIG-missar gjorde att Örkelljunga tog sig ikapp, men Falköping höll sig bra med i setet fram till 19-20. Då lyckades ÖVK ta tre raka pinnar och fysiske Tomas Vilimas ordnade sedan fram setbollar vid 24-20. En servemiss hjälpte till att reducera avståndet och tunga servar signerade Viktor L lade grunden till ytterligare två hemmapoäng, men Vilimas kunde stänka in den avgörande bollen fram till 25-23.

Även i andra set var det RIG som inledde bäst. 8-3-ledningen försvann dock i ett nafs när Tomas Vilimas fick ställa sig vid servelinjen och Jacob Guymer fick till sitt block. Efter den svackan kom ändå RIG tillbaka till sitt fina spel och lagen följdes sedan åt till setets avgörande. RIG hade aldrig någon setboll, men från 23-24 räddades två skånska möjligheter att avgöra setet. På den tredje landade dock hemmaanfallet precis utanför sidlinjen och 27-25 blev därmed resultatet i gästernas favör.

I tredje set höjde sig Örkelljunga ett snäpp och det blev inte lika bra utdelning för hemmaspelarna. Därmed blev skillnaden mellan lagen lite klarare och RIG Falköping fick inte ihop mer än 17 bollar innan setet, och därmed också matchen, var över.

-Trots att vi inte fick med oss något set idag, tycker jag ändå att vi gör säsongens hittills bästa match och killarna står verkligen emot bra, säger tränaren Göran Persson. Vi håller ihop servemottagningen och har riktigt bra press i serven, men slitet i försvarsspelet är nog det största glädjeämnet, menar han.

Plusbetyg går till hela laget och Mikasatröjan till bäste spelare gick i RIG till Ludvig von Sydow, som förutom bra passningsspel och servande också visade upp häftig inställning och förmåga i försvar. Tomas Vilimas utsågs till Örkelljungas bäste för dagen.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info