Hoppa till sidans innehåll

DC: Tvärstopp i Trollhättan

19 OKT 2015 15:05
RIG damer C hade en tung afton i Trollhättan. Lördagsmatchen slutade med en klar 3-0 seger för hemmalaget.
  • Skapad: 19 OKT 2015 15:05

Trollhättan-RIG C 3-0 (25-12,25-18,25-20)

Efter den inledande förlusten mot Alingsås begav sig damer C till Trollhättan på lördagseftermiddagen. Hemmatjejerna visade sig verkligen vara på spelhumör och servade mer eller mindre sönder sina gäster i första set. RIG har förståeligt nog svårt att komma till bra anfallslägen efter problem med servemottagningen och Trollhättan gör lite som dom vill även i sitt anfallsspel. Andra set får en lika tråkig start som det första. Fler misstag från RIG-sidan men efter halva setet börjar man se en positivare tendens. Stabilare mottagning, krigande i försvarsspelet och fler egenproducerade poäng. Man når dock inte enda fram för att göra setet spännande.

5-1 står det på poängtavlan i början på det tredje setet. När man närmar sig tio fastnar man dock i en bra Trollhätterotation som via sex raka poäng tar tillbaka kommandot. Det är dock ett helt annat RIG som spelar nu. Mängder med häftiga defensebollar vänds till anfallspoäng. Man går upp i ledning 19-17 varpå hemmalaget kontrar med tre bollar direkt. Sideout för RIG till 20-20 innan tyvärr Trollhättan stänger matchen med 5 raka poäng. (4 anfall och 1 block).

Efter den jobbiga starten gör RIG-tjejerna en rejäl uppryckning och räddar sig till ett riktigt bra sista set. Siffrorna talar dock sitt tydliga språk och både i serve- och anfallskolumnen är Trollhättan överlägsna.

Väl godkänt går i denna match till passare Karin Waser för inspirerade inhopp i samtliga set. Plus också till Erika Lindqvist för sina 4 blockpoäng och Felicia Brink.

Poäng RIG:

Ida Janneson, 7p

Erika Lindqvist, 6p

Julia Svensson, 4p

Karin Eldh, 3p

Felicia Brink, 3p

Ida Tholén, 3p

Sofia Stiernström, 2p

Linnea Bengtsson, 1p

Karin Waser, 1p

Libero: Josefin Hult Belfrage

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info