Hoppa till sidans innehåll

DC: Tvärstopp i Södertälje

09 MAR 2015 14:13
Det blev hemmaseger med 3-1 när Södertelge tog emot RIG C under lördagen i damernas våretta.
  • Skapad: 09 MAR 2015 14:13

Södertelge-RIG C 3-1 (25-19, 25-7,21-25,25-11)

 

RIG styrde bussen mot Södertälje för att försöka bryta deras svit i vårettan mellersta. Det obesegrade hemmalaget visade tyvärr varför man vunnit sina matcher. Tufft servande var RIG:s största problem. Mottagningen hade det riktigt jobbigt och man fick slita för sina poäng. Hemmatjejerna var starkast och går ifrån i mitten av setet och släpper sedan inte in RIG.

 

Andra set är än tyngre. RIG fastnar i tre olika rotationer och lyckas själva inte ta mer än en poäng i egen serve vilket gör att siffrorna rinner iväg ordentligt. I tredje set var rollerna ombytta. RIG får utdelning i sin serve och hittar tillbaka till sin fina spelglädje. Södertelge gör ett sista ryck i slutet på setet men når inte ikapp. Reducerat!

 

Fjärde set blir trist från start. Sex raka hemmapoäng och man följer upp detta med ytterligare två bra rotationer och går ifrån till 13-3. Förutom servandet är hemmalaget väldigt lyckosamma i sitt anfallsspel och RIG har stora problem att få stopp på anfallen över hela nätet. Tyvärr lyckas inte RIG komma nära och Södertelge tar hem setet och alla tre poängen.

 

Tung dag på jobbet för RIG där mottagningen var det som var jobbigast. Block- defense kom inte heller igång och då är man inte nära att störa ett fint spelande Södertelge. På plussidan finns servespelet som återigen fungerar bra. Antalet misstag var också på en acceptabel nivå trots att man fick många jobbiga lägen.

 

Bäst i RIG för dagen var Kajsa Österman som slet föredömligt från sin passarposition. Plus också till Cornelia Rosenqvist och Linda Andersson.

 

Poäng RIG:

 

Nora Andersson, 9p

Filippa Ström, 8p

Linda Andersson, 6p

My Johansson, 5p

Cornelia Rosenqvist, 3p

Kajsa Österman, 3p

Ida Janneson, 2p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info