Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DC: Tredje raka segern

09 DEC 2015 14:36
RIG damer C åkte hem från Fjärås med en härligt femsetsseger i lördags. 15-6 i skiljeset och två poäng i tabellen som nu ser ljusare ut efter tre raka segrar.
  • Skapad: 09 DEC 2015 14:36

Westan-RIG C 2-3 (25-19,24-26,15-25,25-21,6-15)

RIG damer C var på jakt efter sin tredje raka seger i div 2 mellersta södra. Motståndarna Westan var dock inställda på något helt annat. I första set är hemmalaget numret för stort. RIG bjuds inte på någonting utan får jobba hårt för sina poäng. Westan spelar stabilt med få misstag och tar tacksamt emot RIG:s dito. Enbart en bra period mot slutet av setet räddar RIG från ännu större siffror. Denna avslutning visar också hur viktigt det är att fortsätta slita för att hitta spelet på egen sida. Den fina avslutningen tar man med sig in i starten av andra set och går fram till ledning 7-1. Mitten av setet blir dock riktigt tung. Denna gång är det Westans servespel som är den stora boven för RIG:arna. Mottagningen har det tungt och vid 17-22 tyder inget på annat än 2-0 i set till hemmalaget. Nervositeten verkar dock smyga sig in hos hemmatjejerna som bjuder på en drös misstag. Första setbollen är dock Westans. Josefin Hult Belfrage räddar dock den och efter ett nytt misstag från Westan smashar Julia Svensson in setbollen för RIG.

Efter den sköna vändningen startar RIG det tredje setet med 6 misstag på Westans första poäng! Men därifrån till setslut är det slutmissat från RIG. Mängder av ess och anfallspoäng gör att siffrorna rinner iväg. Fjärde set blir svängigt. RIG är först till 15 men Westan vänder på steken och är bäst när det ska avgöras på slutbollarna.

Ett ovisst femte set blir en ensidig affär, om man bortser från Westans två inledande poäng. RIG får full utdelning i serven. 5 ess och flera bollar där man får gratisboll över. Nu är man också skarpa och konverterar dessa bollar till egna anfallspoäng. Setet klart till RIG och två nya poäng.

RIG gör som lag en bra insats där man sin vana trogen pendlar en hel del mellan stabilt spel och perioder där man är för försiktiga i fel lägen samt för ovårdade i andra lägen. Detta ger onödigt många misstag i såväl anfall som i serve.

Bäst i RIG var Josefin Hult Belfrage som från sin vänsterkant var stabil och lugn i mottagning, försvar och tuff i sitt anfallsspel. Hon får också sällskap där uppe med Linnea Bengtsson som även hon var riktigt bra i dagens match. Plus också till Julia Svensson och Sofia Stiernström. Nämnas bör också lagets servande där Karin Eldh toppar med 2 x 3 ess i rad i viktiga lägen.

Poäng RIG:

Sofia Striernström, 14p

Karin Eldh, 12p

Julia Svensson, 10p

Josefin Hult Belfrage, 9p

Ida Janneson, 8p

Malin Larsson, 5p

Ida Tholén, 4p

Felicia Brink, 3p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info