Hoppa till sidans innehåll

DC: Tredjeplats i vårettan

09 APR 2015 13:50
RIG C rådde inte på seriesegrande Södertelge i vårettans sista match. Förlust 1-3 ändrade dock inte den tredjeplacering man hade sedan tidigare.
  • Skapad: 09 APR 2015 13:50

RIG C-Södertelge 1-3 (23-25,25-20,10-25,19-25)

 

I sista seriematchen för säsongen stod svårast tänkbara motstånd på andra sidan nätet. Södertelge skulle med en seger säkra vinsten i vårettan. För RIG fanns ingen möjlighet att förändra sin tabellposition varken uppåt eller neråt. Tredjeplatsen var sedan tidigare säkrad. Nu var istället målet att avsluta snyggt.

 

Första set böljar fram och tillbaka där det lag som servar bäst för stunden rycker i poängställningen. RIG håller sina misstag på en okej nivå och har sin bästa period efter mitten av setet. Man går fram till 23-21. En vältajmad timeout från gästerna följs av servemiss från hemmalaget och sen tar Södertelge ytterligare tre poäng. Något snöpligt sett ur RIG-ögon då det kändes som man ”hade” setet.

 

Andra set är hemmatjejernas bästa med få misstag. Man håller lugnet och tar till vara på att Södertelge bitvis har det jobbigt med sin mottagning och har för många egna misstag. Säker setvinst för RIG. Tredje set vill RIG nog helst glömma då man blir fullkomligt bortservade av Södertelge. Ingenting fungerar och siffrorna rinner iväg till stora 10-25.

 

Fjärde set är RIG:s till att börja med. Ledning 9-4 efter bland annat två block i rad av dagens bästa RIG-tjej Kajsa Österman. Härifrån och in är det dock bara ett lag på banan! Trots att hemmatjejerna fortsatta att ha få misstag kom man inte riktigt nära. 19-25 och säkrad serieseger för gästande Södertelge.

 

Poäng RIG:

 

Nora Andersson, 12p

Filippa Ström, 8p

My Johansson, 6p

Linda Andersson, 5p

Maria Gottlander, 5p

Cornelia Rosenqvist, 4p

Kajsa Österman, 4p

Ida Janneson, 2p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info