Hoppa till sidans innehåll

DC: Sista matchen= bästa matchen!

05 APR 2016 10:40
RIG tog i säsongens sista seriematch en fin skalp när man besegrade serietvåan KFUM Jönköping med 3-1 i Frejahallen. Segern innebar att man dessutom klättrade upp på en slutlig bronsplats i tabellen.
  • Skapad: 05 APR 2016 10:40

RIG C-KFUM Jönköping 3-1 (21-25,25-20,25-20,25-18)


RIG tog i säsongens sista seriematch en fin skalp när man besegrade serietvåan KFUM Jönköping med 3-1 i Frejahallen. Segern innebar att man dessutom klättrade upp på en slutlig bronsplats i tabellen.

Första set är svängigt där lagen turas om att ha ledningen under olika faser av setet. RIG tycks ha kopplat greppet om sina gäster när man går upp till 21-19. Jönköping vill dock annorlunda och kan efter bland annat tufft servande ta sex raka pinnar och vinna setet!

 

Andra set visar upp ett sällan skådat blockspel från RIG-sidan.  9 (!) blockpoäng fördelat på fem olika tjejer är imponerande siffror. Setet i övrigt är ett mycket bra set från RIG. Många egna poäng, stabilt grundspel och man bjuder inte på speciellt mycket till sina motståndare.

 

Det viktiga tredje setet visar upp ett fortsatt bra spelande hemmalag där nu servarna sticker ut på plussidan. En uppryckning av Jönköping i mitten av setet gör att man har lite häng men man kommer inte närmare än två poäng och RIG avslutar starkt.


Jönköping börjar med att bjuda sina motståndare på ett antal misstag i början på fjärde set varpå RIG är snälla nog att bjuda tillbaka vilket gör att gästerna är uppe i ledning med 7-4. Här tar dock RIG tillbaka kommandot och går ifrån till 23-14. Efter ”tillsnyggning” av siffrorna tar sen RIG två anfall för att avsluta matchen och tar därmed alla tre poängen.

RIG gör förmodligen en av sina bästa matcher för säsongen och det är symboliskt för hur gruppen har jobbat under året. Stabilare grundspel ju längre in i säsongen vi kommit kan plussas på med tuffare anfallsspel och mer variation i spelet. Detta tillsammans med det sen tidigare fina servespelet gör att man är svårslagna. Klart godkänt till hela lagen där topparna för dagen var Felicia Brink och Karin Eldh. Extra plus går också till Hanna Eriksson och Sofia Stiernström.


Poängbäst i RIG var:

Hanna Eriksson, 17p

Karin Eldh, 13p

Sofia Stiernström, 12p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info