Hoppa till sidans innehåll

DC: Seger mot Ymer i vårettan

13 JAN 2015 13:44
Efter en riktigt bergochdalbanematch vann RIG C hemmamatchen mot Ymer i vårettan med 3-2.
  • Skapad: 13 JAN 2015 13:44

RIG C-Ymer 3-2 (21-25,25-16,22-25,25-15,15-12)

 

RIG C ställdes mot Ymer i premiärmatchen av 2015 års våretta. Ett slarvigt hemmalag som hade svårt att hitta sitt anfallsspel bjöd på alldeles för mycket i inledningen av matchen. 15 misstag bara i det första setet var på tok för mycket. 25-21 till Ymer. Andra set visade upp en annan sida från RIG. Färre misstag kombinerat med bra grundspel la grunden för de stora siffrorna. I det tredje setet faller man tillbaka i gamla synder och det är uppförsbacke redan från start. Ymer stormar fram till 24-16 innan RIG tar sex raka bollar och gör det hela spännande igen. Ett eget misstag ger dock setet till RIG.

 

Den positiva avslutningen av föregående set tas dock med in i set fyra. Anfallsspelet fungerar nu återigen mycket bra och man är ohotade genom hela setet. Det femte och avgörande setet börjar med en pangstart för RIG. Fem raka poäng till hemmatjejerna. Ymer ger dock inte upp utan börjar närma sig. Vid ledning 11-10 för RIG gör man ett nödvändigt ryck till 13-10. Två egna misstag gör det dock spännande igen innan man till slut genom ett block av Nora Andersson vinner setet och matchen.

 

Matchen visar upp RIG från dess riktiga sida. Eller rättare sagt från dess två olika sidor. En som är generösa och bjuder sina motståndare på för mycket misstag och en som spelar offensivt men inte bjuder på nästan någonting. En spännande start på året med två poäng och detta bådar gott inför fortsättningen. Många spelare gör bra prestationer under delar av matchen. Blockspelet är bitvis riktigt bra med Linda Andersson och Amanda Weston i spetsen. I servandet sticker Filippa Ström ut med sina sex ess. Extra plus i matchen till Filippa, Nora och My Johansson.

 

Poäng RIG:

 

Nora Andersson, 20p

Filippa Ström, 19p

Amanda Weston, 8p

Linda Andersson, 7p

My Johansson, 7p

Maria Gottlander, 5p

Cornelia Rosenqvist, 5p

Linnea Skogsberg, 4p

Ida Janneson, 3p

Felicia Brink, 1p

 

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info