Hoppa till sidans innehåll

DC: Segerjubel mot Orion

17 NOV 2014 19:39
På söndagen tog RIG C sin första seger i superettan mellersta damer. Orion besegrades med 3-1 på hemmaplan.
  • Skapad: 17 NOV 2014 19:39

RIG DC-Orion 3-1 (25-18,25-18,17-25,25-17)

 

RIG C hade i lördags chansen att ta revansch på Orion efter den jobbiga förlusten i Degerfors för några veckor sedan. Första set börjar svängigt där lagen håller jämna steg med varandra upp till mitten av setet. Väl där är Orion vänliga nog att bjuda RIG på fem raka misstag. Man repar dock mod direkt och tar fyra raka poäng själva innan RIG avslutar setet på starkast möjliga vis. Fem egentillverkade poäng på de sex sista bollarna ger till slut en klar setseger.

 

I andra set ställs ett nytt manskap upp på RIG-sidan. Mönstret känns igen med svängigt spel till att börja med innan RIG drar ifrån ordentligt i andra halvan av setet och vinner till slut setet komfortabelt.

 

Tredje set börjar illa. Orion får bort hemmalaget från nät med bra servande och tar ett rejält grepp om setet. Under hela setet har båda lagen svårt att vinna i sin sideout. Orion är klart starkast och vinner tredje setet utan att förta sig.

 

Orion fortsätter lika stadigt i fjärde set. Man går upp till 10-6 innan RIG vaknar till på allvar. Härifrån och in i mål spelar RIG-tjejerna riktigt bra. Man gör många egna poäng till skillnad mot tidigare under matchen. I Nora Anderssons serve stänger man sen matchen och tar en härlig första seger för säsongen.

 

RIG gör på det stora hela en godkänd match. Anfallsmässigt så har vi tagit ett steg framåt och många spelare är med och delar på anfallspoängen. Extra plus går till Maria Gottlander, Nora Andersson och Cornelia Rosenqvist.

 

Poäng RIG:

 

Nora Andersson, 12p

Maria Gottlander, 10p

Linnea Skogsberg, 8p

Evelina Jensen, 6p

Cornelia Rosenqvist, 5p

Kajsa Österman, 5p

Filippa Ström, 4p

Amanda Weston, 3p

Linda Andersson, 2p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info