Hoppa till sidans innehåll

DC: Ny seger i fem set

19 JAN 2015 17:02
RIG C visade återigen att man är starka i skiljeset. Västerås besegrades på bortaplan i vårettan. Laget har nu två raka segrar och toppar en något haltande tabell.
  • Skapad: 19 JAN 2015 17:02

Västerås-RIG C 2-3 (25-11,18-25,21-25,26-24,14-16)

 

RIG C reste till Västerås med förhoppningar om att bygga vidare på den härliga vinsten i avgörande set mot Ymer förra helgen. I första set tog det dock tvärstopp mot ett taggat hemmalag som inte gick att få stopp på i anfallsväg! Endast ett lag på banan gav de stora siffrorna. RIG-tjejerna visar dock direkt efter setpausen att man inte tänker ge upp. Man börjar så sakta få igång servemottagningen och visar upp en härlig energi när man vinner bollarna. Västerås har det nu betydligt svårare att avgöra bollarna och bjuder nu på mer misstag. Bortalaget spelar sig stabilt fram till kvittering i set. Man fortsätter sen av bara farten i set tre som egentligen är en kopia av det förra.

 

Fjärde set blir precis likadant, men bara fram till RIG når 20. Där kryper nervositeten fram och man bjuder tillbaka Västerås i matchen. Passivt i såväl mottagning som anfallsspel ger hemmatjejerna chansen att komma tillbaka. Man tar tyvärr vara på den möjligheten och ytterligare ett skiljeset ska spelas. RIG är nu tillbaka till sitt något svajiga jag och hamnar i underläge som håller i sig ända till 11-13. En RIG-poäng följs sen av ett Västeråsanfall som ger hemmalaget två matchbollar! Första matchbollen räddas tack vare ett misstag på hemmasidan. När sen även nästa boll fastnar i nätet på egen sida är RIG ikapp. Man skaffar sig sen en egen matchboll när Nora Andersson prickar sidlinjen från sin vänsterkant. Och avgörandet blir på nytt en miss från hemmatjejerna varpå det stora segerjublet bryter ut på RIG-sidan.

 

RIG fortsätter att spela bättre för var match som går. Dagens match är ganska lik förra veckans där man blandar och ger. Stabilt spel blandas med alltför många egna misstag. Skillnaden i dagens match är att man har längre perioder med bra spel. Denna gång räckte det återigen till vinst i skiljeset. Bäst i RIG för dagen är Felicia Brink och Nora Andersson.

 

Poäng RIG:

 

Nora Andersson, 18

Maria Gottlander, 6

Filippa Ström, 6

Felicia Brink, 5

Cornelia Rosenqvist, 5

My Johansson, 4

Julia Eriksson, 4

Kajsa Österman, 2

Linda Andersson, 2

 

 

 

 

 

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info