Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DC: KFUM Göteborg numret för stort

16 NOV 2015 14:19
RIG C:s tjejer räckte inte till mot KFUM Göteborg i damernas division 2 mellersta södra. Hemmalaget vann med 3-0.
  • Skapad: 16 NOV 2015 14:19

KFUM Göteborg-RIG C 3-0 (25-14,25-17,25-23)

RIG:s tjejer i C-laget fick en tuff uppgift i Göteborg. Hemmalagets servepress satte gästerna i stora bekymmer. Ett stressat RIG gjorde inte saken lättare genom att bjuda på mängder av misstag i serve och anfall. Sideoutproblemen gör att siffrorna rinner iväg och Göteborg använder dessutom sina centrar föredömligt och där lyckas RIG inte sätta stopp. Andra set påminner om det första. I mitten på setet kommer vi dock in i ett litet stim som gör att energin kommer tillbaka. Produktionen av egna poäng är nu också lite större och känslan är att vi är lite på gång även om det inte räcker till att komma riktigt nära till slut.

Den känslan håller dock inte i sig så länge tyvärr. 3-9 och uppförsbacken är brant. Vändningen kommer dock. Ett par motståndarmisstag är starten på en bra period där RIG får utdelning på sin serve och nu börjar göra mer anfallspoäng än tidigare i matchen. Vid 20-20 står det och väger men Göteborg som skaffat sig två matchbollar vid ställningen 24-22 avgör på den andra. 3-0 och noll poäng med i bagaget hem till Falköping.

Sett till hela matchen har vi på tok för många misstag (både i serve och i anfall). Anfallsspelet lider av att vi blir för passiva i vår servemottagning och valen vi gör blir inte alltid hundraprocentiga. Comebacken i tredje set är dock något vi tar med oss till nästa helgs hemmamatch då Uno står för motståndet. Denna match spelas på lördagen i Frejahallen under föräldramöteshelgen.

Bäst för dagen i RIG var Karin Waser och Erika Lindqvist.

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info