Hoppa till sidans innehåll

DC: Härlig vinst mot KFUM Göteborg B

30 NOV 2015 15:50
RIG C damer tog sin andra trepoängare i rad efter en klar 3-0 vinst på hemmaplan mot KFUM Göteborg B.
  • Skapad: 30 NOV 2015 15:50

RIG C-KFUM Göteborg C 3-0 (25-19,25-13,25-16)

Efter trepoängaren mot Uno för en vecka sen följde RIG C upp med en ny hemmaseger. Denna gång var det KFUM Göteborg B som fick åka hem utan setvinst. Första set inleds med för många misstag och tveksamheter i mottagningen. Detta rättas dock till omgående och under resten av setet fungerar sideouten bra. Enda tappet blir i en rotation mot slutet men då är spelet så pass stabilt i övrigt att det inte blir oroligt. Erika Lindqvist får briljera och tar själv RIG:s fyra sista poäng. Tre raka block följs upp med ett ess på setbollen.

Andra set blir ensidigt. RIG fortsätter att spela bra. Bra nivå på servespelet och bättre organisation på egen sida vid defense/gratisbollar. Detta ger tryggheten att spela ut. Ida Tholén briljerar från serveplats med hela fem ess under setet varpå Erika ånyo avgör setbollen. Denna gång med ett anfall.

I tredje sets början är vi tillbaka till gamla synder. Misstagen ramlar in i för stor utsträckning vilken är något vi behöver göra bättre till nästa match! I detta set är dock likt tidigare i matchen resten av spelet så pass bra att RIG tidigt rycker ifrån. Många spelare producerar poäng och för första gången under säsongen får laget ihop det under en hel match. Erika gör en trippel i och med att hon avgör även detta set från sin centerposition.

Kul match sett från sidan där RIG gör ett bra jobb med organisationen på egen sida och i matchen är det poängproduktion från alla anfallare vilket visar på bredd i spelet. Bäst i ett mer än godkänt RIG är Ida Tholén och Karin Waser. Extra plus också till Karin Eldh och Josefin Hult Belfrage.

Poäng RIG:

Ida Tholén, 12p

Karin Eldh, 9p

Erika Lindqvist, 7p

Josefin Hult Belfrage, 6p

Malin Larsson, 5p

Julia Svensson, 5p

Karin Waser, 3p

Ida Janneson, 2p

 

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info