Hoppa till sidans innehåll

DC: Fjärde raka segern

18 DEC 2015 14:32
RIG damer C tog i matchen mot KFUM Jönköping sin fjärde raka seger i div 2 södra mellersta.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2015 14:37

KFUM Jönköping-RIG C 2-3 (18-25,25-20,25-17,17-25,9-15)

I sista matchen innan jullovet för RIG C ställdes man mot Jönköping på bortaplan. En på pappret tuff match då Jönköping tidigare i serien endast förlorat en match. RIG får en smakstart efter att Josefin Hult Belfrage gjort fyra raka ess fram till 5-1. Ledningen utökas till 14-8 och endast ett ryck av Jönköping mot slutet gör att siffrorna  inte blir ännu större.

Set två blir sämre sett ur RIG:ögon. Fler misstag men samtidigt ett bättre spelande hemmalag.  En sämre första halva följs av en bättre andra men man är aldrig riktigt nära hemmalaget. Tredje set är sämre både sett till resultatet och prestationen. Få egna poäng och en mottagning som har det jobbigt. Det vi tar med oss är en positiv avslutande del och att antalet misstag trots allt var lågt.

I fjärde set är det helt plötsligt det omvända. RIG servar riktigt bra och fiskar upp mycket boll i försvarsspelet. Ida Tholén avslutar setet med ett fint anfall. Trenden håller i sig i skiljeset där RIG går upp till 8-2 vid sidbytet och håller avståndet setet ut. 15-9 och en ny seger att lägga till de tidigare.

RIG gör sammantaget en bra match där perioderna med bra spel är längre och fler än i tidigare matchen. Grundspelet blir stadigt bättre och det ger resultat. Bäst i dagens match är Julia Svensson och Karin Eldh.

 

Poäng RIG:

 

Karin Eldh, 15p

Julia Svensson, 13p

Ida Tholén, 8p

Josefin Hult Belfrage, 8p

Ida Janneson, 6p

Malin Larsson, 3p

Karin Waser, 2p

Linnea Bengtsson, 1p

Felicia Brink, 1p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info