Hoppa till sidans innehåll
RIG C superettan 2014

DC: Fjärdeplats i superettan

14 DEC 2014 16:47
Trots förlust med 1-3 i lördagens match mot Södertelge behåller RIG C fjärdeplatsen i superettan mellersta.
  • Skapad: 14 DEC 2014 16:47

RIG DC-Södertelge 1-3 (26-24,11-25,25-27,16-25)

 

RIG C ställdes nu mot Södertelge i sista matchen innan juluppehållet. Ett Södertelge som timmen innan fått se sina chanser till allsvenskan försvinna i och med RIG B:s seger mot Orion. Man kom dock in till match med bra fart från början och gick i från till hela 18-10. Setet såg ut att vara förlorat men RIG-tjejerna gör här en riktigt häftig vändning. Man får stor hjälp av sina gäster som är snälla nog att bjuda på de tre sista bollarna. Andra set är bara Södertelges. RIG är chanslösa när Södertelge servar bra och dessutom inte bjuder på nästan någonting.

 

Tredje set blir riktigt spännande. Ledningen svänger under setet men RIG känns starkast mot slutet. Man blockar riktigt bra och är först till setboll. Två stycken till antalet som dock slarvas bort. Man får dock en ny chans att vinna setet när Södertelge bjuder tillbaka. 25-24 byts dock hastigt och mindre lustigt till setförlust 25-27 efter tre raka missar från nervösa hemmatjejer. Fram till slutet av setet gör man endast tre misstag men när det drar ihop sig så bjuder man Södertelge på deras sex sista poäng!


Efter en liten ledning i början på set fyra är det sen bara ett lag på banan. RIG har svårt att producera egna poäng och servemottagningen har det bitvis kämpigt. Klara siffror till Södertelge och förlust med 1-3.

 

Insatsen är godkänd men hade kunnat vara mer än så om man lyckats hålla sig lite lugnare och spela med större marginaler när det drar ihop sig mot slutet av seten. I och med att Orion inte tog någon poäng i lördagens tidiga match slutar RIG C på en fin fjärdeplats i superettan. Utvecklingen har varit fin under hösten och det ska bli spännande att se vad man kan göra i vårettan efter jul!

 

Extra plus i dagens match går till Julia Eriksson, Linda Andersson och Filippa Ström.

 

Poäng RIG C:

 

Tove Kauppi, 12p

Julia Eriksson, 5p

Amanda Weston, 5p

Linda Andersson, 4p

Maria Gottlander, 3p

Ida Janneson, 2p

Cornelia Rosenqvist, 2p

Kajsa Österman, 1p

Felicia Brink, 1p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info