Hoppa till sidans innehåll

DC: En härlig vinst med 3-0 på bortaplan mot Orion VK.

27 JAN 2015 14:42
Det var tredje raka vinsten i vårettan. De två tidigare matcherna blev femsetare, men igår visade RIG Falköpings tjejer vilka som är bäst när det verkligen gäller.
De tog hem tre viktiga poäng, som förstärker RIG Falköpings första plats i vårettan.
  • Skapad: 27 JAN 2015 14:42

I det första setet började tjejerna med att spela instabilt både i servemottagning och anfallsspel, som ledde till att hemmalaget snabbt tog ledningen med 8-4. Efter RIGs time-out tog sig tjejerna samman och började spela bra i mottagning, samt servespel. Det bra servespelet ledde till 6 stycken serveess (Nora Andersson 4 ess) och vinst med 25-21 i första set.

Andra setet började likadant som det första, tjejerna var inte tillräckligt fokuserade i mottagningen, därmed kunde passaren Kajsa Österman inte leverera pass till dödande anfall. På grund av ett bra blockspel (5 block) och servespel (6 ess)lyckades tjejerna ta hem även det andra setet med 25-22.

 

Tredje setet började i katastrof, hemmalaget tog snabbt ledningen med 11-3. Tjejerna fastnade i servemottagning och energin från det två tidigare seten var som bort blåst. Trots att tjejerna hade det tufft i bakplan var servespelet var på topp även i detta set, My Johansson gjorde ett ess, Maria Gottlander gjorde fyra och Amanda Weston lyckades essa Orion VK tre gånger i rad. Upp till 20 poäng spelade lagen jämnt, på grund av att båda hade bra servar och dålig mottagning. Sista och avgörande poängen behövde RIG inte själva vinna, då Orion VK gav poängen till RIG genom servemiss. Där med kunde RIG Falköping med 25-22 i tredje set fira sin första 3-0 match i vårettan.

-Vi servade väldigt bra under hela matchen och det ledde till att tjejerna kunde placera sina block på rätt ställen. Tjejerna behöver ha mer självförtroende både i bakplan och i sitt anfallsspel. Jag vill ge beröm till alla tjejerna för deras kämpaglöd och att de kunde samla sig och avsluta matchen på ett bra sätt, säger coach Aldis Jaundzeikars.

Poängplockare, RIG:

Maria Gottlander, 14

My Johansson, 8

Nora Andersson, 8

Kajsa Österman, 7

Amanda Weston, 5

Cornelia Rosenqvist, 4

Linda Andersson, 3

Libero, Filippa Ström

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info