Hoppa till sidans innehåll

DC: Dubbla segrar i vårettan

16 MAR 2015 19:54
RIG C kom tillbaka starkt efter två raka förluster i vårettan mellersta. Seger med 3-0 mot Orion på hemmaplan följdes upp med 3-2 seger mot Ymer nere i Borås.
  • Skapad: 16 MAR 2015 19:54

RIG C-Orion 3-0 (25-12,25-16,25-16)

 

RIG gör efter en knackig inledning av matchen en stark insats i första set. Mängder av egna anfallspoäng gav Orion en tuff uppgift. Andra set påminner om det första där RIG styr och ställer. Man bjuder bitvis, sin vana trogen, på för många missar men är aldrig hotade. Tredje set är ett ännu bättre serveset än de föregående och man går ifrån redan från början. Orion ger dock inte upp och skapar spänning efter att ha tagit 8 poäng i rad i mitten av setet. RIG avslutar dock snyggt och Hanna Eriksson får avsluta med ett serveess mot sina gamla lagkompisar.

 

Tre härliga poäng och många ljusglimtar i dagens match. Nora Andersson är stabiliteten själv som libero. Filippa Ström och Maria Gottlander gör en bra anfallsmatch och Cornelia Rosenqvist visar hur stor hon är framme vid nät. Nu väntar bortamatch mot Ymer i Borås på söndagen.

 

Poäng RIG:

 

Filippa Ström, 15p

Maria Gottlander, 10p

Cornelia Rosenqvist, 6p

Julia Eriksson, 5p

Kajsa Österman, 4p

Amanda Weston, 2p

Linda Andersson, 2p

Hanna Eriksson, 1p

Ida Janneson, 1p

 

Ymer-RIG C 2-3 (20-25,25-22,25-17,19-25,13-15)

 

RIG kom till Borås med förhoppningen att hitta tillbaka till det spel man visat upp i inledningen på året och under stora delar hade under lördagsvinsten mot Orion. Det infriades även om spelet var upp och ner i perioder. Första set avgör man mot slutet där man får stor hjälp av Ymer som bjuder på en drös med egna misstag. Andra set är också svängigt. Ledningen växlar mellan lagen men Ymer är starkast på slutet denna gång. Tredje setet är RIG:s sämsta. 15 egna missta gör det svårt att vinna och fördel för hemmatjejerna. Fjärde set är dock bättre från gymnasietjejerna. Många egna poäng produceras och man servar väldigt bra under en period. Två blockpoäng stänger setet. Ymer har ledningen med 8-7 och 11-9 i avgörande set. Men av de sex sista bollarna vinner RIG fem och dagens bästa spelare Nora Andersson får avgöra med en fin backspike till 15-13.

 

En godkänd match som fick en fin avslutning. Plus går också till Maria Gottlander och Linda Andersson som gjorde hela sju block!

 

Poäng RIG:

 

Nora Andersson, 16p

Maria Gottlander, 15p

Linda Andersson, 10p

My Johansson, 6p

Amanda Weston, 6p

Filippa Ström, 6p

Cornelia Rosenqvist, 1p

Kajsa Österman, 1p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info