Hoppa till sidans innehåll

DC: Bra Knallecup för RIG C

15 SEP 2014 19:19
RIG styrde bussen mot Borås och deltog i helgen med tre tjejlag i Knallecupen i Borås. RIG C gjorde en fin insats. Två avslutande vinster gav till slut en sjätteplats i division 1-klassen.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2014 10:51

Lördag 13/9

 

RIG C-Sollentuna B 0-2 (24-26, 23-25)

 

RIG:s yngsta uppsättning med tjejer ställdes mot för en del av spelarna väldigt bekanta ansikten när Sollentuna B stod för motståndet i första matchen. Tjejerna gjorde en mycket bra insats där man var i ledning långt upp i båda seten. Tyvärr var Sollentuna lite kyligare när det skulle avgöras.

 

RIG C-Falköping 0-2 (21-25,23-25)

 

I andra matchen stod våra bekanta falköpingsvänner på andra sidan nätet. Mönstret känns igen från match ett. Bra grundspel där servemottagningen är fortsatt stabil. I slutet på seten är det återigen motståndarna som är bäst. Några egna misstag stjälper RIG-tjejerna och matchen är förlorad trots en bra genomförd match.

 

RIG C-Tönsberg 0-2 (14-25, 8-25)

 

I sista gruppspelsmatchen var det dags att möta turneringens bästa div-1 lag, Tönsberg från Norge. Energin som funnits i de båda första matcherna försvann i takt med att norskorna servade hem den ena poängen efter den andra. Första set är ändå okej spelmässigt även om RIG har svårt att göra egna poäng. Set två blir än tuffare och det är bara att ladda om för slutspelet på söndagen.

 

Söndag 14/9

 

RIG C- Falkenberg 2-0 (25-21, 25-20)

 

Trots en tuff morgon med tidig avresa var det ett taggat lag som klev in på banan. Fortsatt bra servemottagning genom hela matchen och äntligen fick tjejerna utdelning genom att spela som bäst efter 20 i båda seten. Idel glada miner och taggning inför sista matchen och möjligheten att gå obesegrade under söndagens spel.

 

RIG C- Köge 2-1 (25-21, 17-25, 15-13)

 

I sista matchen väntade danskt motstånd. RIG visar att man vill fortsätta på den inslagna vägen och gör ett starkt första set. I andra spelar dock Köge upp sig och RIG har svårt att vinna ”enkla” poäng. Man fortsätter dock sin vana trogen att kriga upp bollar i försvar. Denna inställning tar man med sig in i avgörande set. Köge ser dock ut att ta hem matchen och går upp i ledning med 11-13. RIG är dock hur coola som helst och kniper setet och matchen efter att ha vunnit fyra raka bollar!

 

Sammanfattningsvis gör tjejerna en fin turnering. Grundspelet med servemottagning och försvarsspelet i spetsen har varit mycket bra. Många tjejer gör fina individuella prestationer under helgen men bäst har laget varit! Bra go och snack på banan har gjort att tunga perioder har kunnat skakats av och vänts till bra saker. Mycket kul att se och detta bådar gott inför seriespelet i oktober. I laget spelade följande spelare:

 

Passare:

Kajsa Österman

Felicia Brink

 

Centrar:

Cornelia Rosenqvist

My Johansson

Amanda Weston

Linda Andersson

 

Spikers:

Maria Gottlander

Ida Janneson

Filippa Ström

 

Libero:

Nora Andersson

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info