Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DC: 1 poäng i falköpingsderbyt

21 NOV 2016 09:49
RIG C fortsätter på spåret att spela långa matcher. Den fjärde femsetaren på sex seriematcher slutade tyvärr med förlust i frejahallsderbyt. Detta ger en jämn tabell där Falköping tog chansen att hänga på i toppen.
  • Skapad: 21 NOV 2016 09:49

Falköping-RIG C 3-2 (17-25,25-20,12-25,25-19,15-12)

Falköping öppnar klart bäst i derbyt när man går upp i ledning 8-3 innan RIG-tjejerna inser att matchen börjat. Man går ikapp efter fem raka bollar och efter några ströbollar fram och tillbaka tar man kommandot i setet. RIG är skarpare och misstagen är färre än för sina motståndare. Setet klart till RIG. I andra set är det ett annat hemmalag som visar upp sig. Tufft servande från flera håll gör volleybollivet surt på RIG-sidan. I flera rotationer fastnar man för många bollar och det gör att Falköping sitter i förarsätet hela vägen. RIG snyggar till siffrorna mot slutet men når inte hela vägen.

I tredje set är det omvänt. RIG bombar på med servarna. 8 rena ess och mängder med bollar där Falköping får tuffa anfallslägen. Ida Viking får äran att smasha in setbollen till stora siffror. När sen RIG fortsätter på samma spår i början på det fjärde setet ser det mörkt ut för Falköping. Sin vana trogen visar dock hemmatjejerna upp en härlig kämpaglöd och får upp ett antal omöjliga bollar i försvar som man sedan vinner till hemmapublikens jubel. Vinden vänder och plötsligt är det RIG som har det jobbigt i sin servemottagning. Anfallsspelet fungerar inte heller som det gjort tidigare och Falköping springer ifrån och tvingar fram ett skiljeset.

Väl där springer hemmalaget ifrån till ledning 6-2 innan RIG tar fyra raka poäng och kvitterar via ett serveess. Falköping tar dock tillbaka ledningen och vid sidbytet är man en poäng före sina motståndare. Via bra blockspel drar man sen ifrån till 12-8 och RIG är i brygga. Men som så många gånger förr visar gymnasietjejerna att man aldrig ger upp. Tre anfall och ett block senare lyser 12-12 på resultattavlan. Här tar det dock stopp! Ett misstag följt av ett falköpingsblock ger matchboll till hemmatjejerna. Tyvärr avslutas matchen med ett ess och Falköping tar bonuspoängen.

Setresultaten är svängiga för lagen i dagens match och så är även de spelmässiga momenten. Lagen turas om att ha bra serveutdelning och under perioder är det många härliga, långa bollar där vinnaren av de bollarna får lite extra energi i sitt spel. Falköping lyckas tyvärr från RIG:ögon sett vara tuffare i det avgörande setet. Få misstag och ett blockspel som är helt avgörande mot slutet. För RIG gäller det att fortsätta jobba med det man kan påverka på sin sida. Tightar vi ihop block/försvarsspelet så kommer vi komma till fler anfallslägen. Och kan vi sen bli något skarpare när vi väl är där är chansen stor att vi står som vinnare nästa gång vi hamnar i skiljeset. Plus i RIG går till Fanny som blir poängbäst och libero Linnea som mycket rättvist får pris som RIG:s bästa spelare för dagen.

Poäng RIG:

Fanny Skogsfors, 12p

Lisa Pettersson, 11p

Catarina Cooper, 10p

Ida Johansson, 8p

Ella Sandberg, 6p

Wilma Calmfors, 6p

Evelin Malmbom, 5p

Ida Viking, 5p

Lina Nilsson

Linnea Bengtsson, (L)

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info