Hoppa till sidans innehåll

DB: Vinglig vinst i Veddige

05 DEC 2016 11:24
Efter en svängig match hittade RIG till slut tillbaka till vinnarspåret efter en tung förlust i det tredje setet. Seger med 3-2 och 2 poäng i bagaget
  • Skapad: 05 DEC 2016 11:24

Veddige-RIG B 2-3 (16-25,25-11,26-24,15-25,9-15)

Dubbelhelgen för RIG B inleddes i Veddige under lördagen. RIG-tjejerna öppnar starkt och går ifrån till 6-1 innan hemmalaget vaknar till och kontrar med sex raka poäng. Man lyckas dock inte hålla sin ledning utan RIG tar den åter efter att ha fått ordning på sitt anfallsspel samtidigt som Veddige bjuder på en del bollar. Setet klart till RIG. Andra set är det motsatta. RIG har förtvivlat svårt att göra poäng. Mottagningen har det jobbigt och passare Kajsa får slita för att sätta upp bollarna till sina anfallare. Misstagen kommer som ett brev på posten och RIG klarar inte av att bryta mönstret. Kvitterat!

Tredje set blir svängigt. Ledningen skiftar men känslan är att RIG är i förarsätet då man nu börjat få igång poängproduktionen medan Veddige har det lite tuffare med sitt anfallsspel. Man hänger dock kvar i setet och trots underläge 21-24 vänder man till setseger. Tjejerna i RIG har rekordmånga (17st) egna misstag i setet och det håller inte i slutänden.

Besvikna RIG:are snackar nu ihop sig i treminuterspausen och efter några justeringar är det ett helt nytt lag som står på banan. Block/försvar fungerar nu bättre samtidigt som man servar bort Veddige från nät. Detta visar sig på poängtavlan där RIG nu ohotat går fram till setseger. Misstagen är nu nere i sex till antalet och anfallarna gör ett bra jobb att värdera sina lägen. Femte set rullar på av bara farten. Ohotat kliver man fram till en härlig tvåpoängare.

RIG visar upp sina två olika sidor i dagens match. En där man är slarviga och ofokuserade, en annan där man värderar lägena bra, och gör rätt saker i grundspelet. Bäst i RIG är Kajsa Österman.

Poäng RIG:

Karin Eldh, 17p

Matilda Fransson, 15p

Wilma Calmfors, 8p

Ida Tholén, 7p

Hanna Eriksson, 7p

Maria Gottlander, 7p

Kajsa Österman, 3p

Nike Fjätström, 1p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info