Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DB: Viktig vinst i superettan för RIG B

25 NOV 2014 14:50
RIG B drog ifrån Södertelge i tabellen efter helgens match i superettan. 3-0 på hemmaplan till gymnasietjejerna!
  • Skapad: 25 NOV 2014 14:50

RIG DB-Södertelge 3-0 (25-18,25-23,25-16)

 

RIG B tog emot Södertelge i superettan under lördagen. En riktig sexpoängsmatch inför den största publiken hittills i år. Vinst för RIG skulle innebära ett järngrepp om den så åtråvärda andraplatsen i serien. (= allsvenskt spel efter jul)

 

Matchen lagen emellan i seriepremiären visade upp ett Södertelge som öppnade starkast. Så var även fallet denna match. Ledning 9-5 till gästerna innan RIG tar tag i taktpinnen på riktigt. Vid tio är man ikapp och går även förbi. Härifrån och in stoppar man Södertelge fullständigt från att göra egna poäng. Under resten av setet gör gästerna inte en enda egen poäng och RIG rinner ifrån till en stabil setseger. Man för dock en handfull onödiga misstag vilket drar ner betyget något.

 

I andra set är det precis det omvända. Södertelge visar upp ett annat spel samtidigt som RIG har stora bekymmer med sitt anfallsspel. Man håller sig kvar i setet mest tack vare de bollar man vinner på misstag från sina motståndare. I andra halvan får man dock bättre ordning på detta även om lagen nu turas om att ha kommandot. Två nervösa lag följs åt hela vägen innan Tove Kauppi slår in den avgörande bollen.

 

Tredje set blir en lugnare resa. Södertelge har nu än svårare att göra poäng när RIG:s block/defense dessutom kommit igång på allvar. Sex poängblock i setet är det som sticker ut.

 

Tre härliga poäng inför de avslutande matcherna i serien ger lite arbetsro och positiv energi inför de veckor av träning som väntar. Nästa match för RIG B är derbyt mot RIG C om två veckor.

 

Bäst för dagen i hemmalaget är Amanda Skogström och Tove Kauppi.

 

Poäng RIG:

 

Amanda Skogström, 10p

Tove Kauppi, 10p

Sofia Puman, 7p

Julia Eriksson, 4p

Amanda Olsson, 3p

Olivia Ahlqvist, 2p

Emma Larsson, 2p

Linnea Bokelund, 2p

Evelina Jensen, 1p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info