Hoppa till sidans innehåll

DB: Tvärstopp i Halmstad

21 NOV 2016 09:44
RIG B åkte på sin första förlust för säsongen när man gästade Hylte Halmstad B. Klara 3-0 till hemmatjejerna och häng på RIG i tabelltoppen.
  • Skapad: 21 NOV 2016 09:44

Hylte Halmstad-RIG B 3-0 (25-17,25-14,25-17)

Inledningssetet går i vågor redan från början. Lagen turas om att ha sideoutproblem och några onödiga misstag från båda sidor jämnar ut poängställningen och vid 15-15 är det fortfarande ovisst hur matchen ska ta form. Hylte Halmstad tar här tyvärr fem raka poäng och när väl RIG lyckas komma ur den rotationen är det dags igen. De fyra sista poängen till hemmalaget som vinner sista delen av setet med 10-2.

Andra set följer tyvärr mönstret från den trista avslutningen i setet innan. För många misstag från RIG-tjejerna samtidigt som Hylte Halmstads servar och anfallsspel är jobbiga att hantera. Vid ställningen 1-10 gör RIG ett ryck för att komma tillbaka. Man vinner åtta av de tio nästföljande bollarna och får kontakt. Tyvärr är det inte någon långvarig spelmässig förbättring då merparten av poängen är misstag från hemmatjejerna. Problemen fortsätter för RIG som inte kommer igenom Hylte Halmstads tighta block- och försvarsspel. Setet återigen klart till H/H.

Det tredje och sista setet visar bitvis upp ett RIG som känns igen från tidigare matcher. Mer egenproducerade poäng och bitvis mer energi på banan. Uppförsbacken är dock brant då hemmalaget spelar stabilt med få misstag. Man servar dessutom bort sina gäster från nät och vinner ohotat även detta set.

Dagens match var säsongens klart tuffaste där vi ställdes mot ett motstånd som var klart bättre för dagen. ”Vi hittade tyvärr inte några vägar förbi och igenom Hylte Halmstads block/defense och när vår mottagning har det jobbigt blir uppgiften allt för tuff” kommenterar coach Robert Söderberg den första förlusten för säsongen.  Det vi tar med oss är erfarenheten att fortsätta försöka hitta vägar att vinna bollen när det egna spelet inte stämmer och motståndet är riktigt tufft. Att fortsätta värdera våra anfallslägen och variera spelet och anfallet är viktigt för oss och det fortsätter vi gnugga när vi nu kommer in i en ny träningsvecka” fortsätter Robert.  Nu spetsade tabelltoppen till sig men fortfarande kan vi läsa in RIG som tabelletta. 

RIG för dagen:

Catarina Cooper, 6p

Wilma Calmfors, 5p

Fanny Skogsfors, 3p

Ida Tholén, 3p

Sandra Abrahamsson, 3p

Hanna Eriksson, 3p

Josefine Hult Belfrage, 3p

Ella Sandberg, 1p

Malin Larsson

Karin Waser (L)

Hylte Halmstad:

Lina Erlandsson, 15p

Esther Evans, 10p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info