Hoppa till sidans innehåll

DB: Rysare med lyckligt slut i Ljungby

20 JAN 2017 14:31
  • Skapad: 20 JAN 2017 14:31

Ljungby-RIG B 2-3 (26-28,25-17,21-25,25-23,9-15)

RIG tog sin tionde seger på elva försök i division 1 södra när man besegrade Ljungby på bortaplan efter en rafflande femsetare.

RIG tog kommandot från starten av matchen  när man går ifrån till 10-7. Ljungby krigar sig dock tillbaka i setet och från 19-21 tar man tre raka bollar till överläge 22-21 och RIG tvingas till timeout. Två raka RIG-poäng vänder övertaget som hemmatjejerna tar tillbaka på nytt med två anfallspoäng fram till setboll 24-23. Ett misstag räddar RIG:tjejerna som sen skaffar sig egen setboll efter ett block av Karin. Setbollen förvaltas dock inte och när RIG skaffar sig en ny sådan räddar Ljungby även denna. Efter ett anfall av Hanna får man en tredje chans och denna gång vinner man något turligt bollen och setet.

Andra set är inte bra från RIG:s sida. Mängder av misstag tillsammans med bra servande och mittenspel från hemmalaget gör livet surt för RIG. Första halvan av setet är man med hyfsat tack vare några lyckade rotationer men spelet stämmer inte och setet är förlorat.

Tredje set visar ett något mer fokuserat gymnasielag där misstagen är färre. Ljungby har det jobbigt i sin sideout men fortsätter att serva bort RIG från nät och släpper inte iväg sina motståndare i poängprotokollet förrän mot slutet där RIG vinner fem av de sex sista bollarna!

Fjärde set är svängigt. Lagen turas om att ta poäng klumpvis. Tufft servande gör jobbet tufft för båda servemottagningsenheterna och lagen anfaller framgångsrikt med sina centrar. Ljungby ser ut att ta hem setet när man går upp till 22-19 men RIG kommer tillbaka med tre raka poäng. Ljungby svarar med ett anfall och ett serveess till två setbollar för att tvinga fram ett skiljeset. Fanny slår in ett centeranfall för att rädda den första men på den andra tar hemmalaget chansen och vi är framme vid ett avgörande set.

Femte set får en flygande start. Kajsa börjar med ett ess som följs av ytterligare tre RIG-poäng innan Ljungby tar sin första. RIG rullar på och är vid sidbytet i ledning med 8-3. Misstagen fortsätter dock att trilla in och nerverna kommer smygande när Ljungby tar tre raka poäng. En missad serve från hemmalaget ger dock RIG 9-6 och därifrån tar inte Ljungby någon mer poäng. Starkt blockspel symboliserar det femte setet och Fanny får äran att blocka ner matchbollen.

Som siffrorna visar var det en svängig match där båda lagen visar prov på fin volleyboll. Starkt centerspel från båda sidor blandat med långa bolldueller och mycket fighting spirit kännetecknar denna match. Tack vare de två poängen är RIG fortsatt i topp av serien där man dessutom har en match mindre spelad än tvåan Göteborg.

Bäst för dagen i RIG var Kajsa som rättvist fick pris som bästa spelare samt Fanny som förutom en mängd anfall och block var vass i försvarsspelet.

Poäng RIG:

Fanny Skogsfors, 15p

Karin Eldh, 15p

Maria Gottlander , 11p

 

Hanna Eriksson, 8p

 

Ida Tholén, 7p

 

Kajsa Österman, 5p

 

Matilda Fransson, 5p

 

Malin Larsson, 2p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info