Hoppa till sidans innehåll

DB: Ny seger i division 1.

02 FEB 2016 15:19
Efter en bra match i Malmö stod RIG som segrare med 3-0 i söndagens match. de tre poängen gör att man befäster sin andraplats i tabellen som toppas av suveräna Lund.
  • Skapad: 02 FEB 2016 15:19

Malmö-RIG B 0-3 (16-25,23-25,13-25)


Stärkta av lördagens vinst mot Svedala begav sig laget mot Malmö för att om möjligt förlänga sin härliga svit och fortsätta sitt fina spel.  

 

RIG visar sig från sin bra sida direkt i matchen. Man går upp i ledning 11-4 innan Malmö bromsar det hela. Man kommer så nära som två poäng innan bortatjejerna på nytt går ifrån i poängprotokollet. RIG är snäppet bättre på att hålla bollen i banan och man blockar riktigt bra under setet.


Andra set inleds på samma trevliga sätt. Stor ledning i början som dock Malmö tar ikapp vid mitten av setet. Ställningen är 19-19 när hemmalaget tar fyra raka poäng och sätter riktig press på RIG-tjejerna. Här gör dock RIG en superavslutning med sex egna poäng:

 

20-23 Agnes, spike

21-23 Vilma, block

22-23 Evelina, ess

23-23 Agnes, spike

24-23 Erika, block

25-23 Evelina, ess

 

Setet är betydligt bättre från Malmö där man gör färre egna misstag och fler egna poäng. Framför allt är det duktiga spikern Sara Landa som bombar in poäng åt hemmalaget. RIG räddas av att även dom är snåla i sitt spel och är tuffa när det ska avgöras. Viktigt, viktigt!

 

I tredje set känns det som luften gått ur hemmalaget efter det jobbiga slutet i föregående set. RIG ångar på och fortsätter hålla nere sina misstag och spelar helt enkelt bra volleyboll! Pigga inhopp från de yngre tjejerna (Karin, Karin och Sofia) gör att man avslutar starkt och tar alla poäng i matchen.


Åter igen en stabil match där svackorna var få. Klart godkänt sett till laget och topparna hittar vi i Cornelia Rosenqvist som agerade
vägg framme vid nät och Amanda Olsson som har fin utdelning från sin
vänsterkant. Nämnas bör också kapten Evelina Jensen som ger laget trygghet med sitt stabila grundspel och vassa servande samt passare Vilma Andersson. Att jobba på fram över är dock att vi måste fortsätta att kommunicera och ”jobba” oss ur de svackor som uppstår, både när det gäller bra handlingar från motståndaren och när vi själva gör för mycket misstag. Här näst väntar veckomatch hemma mot Ymer som kommer till Frejahallen på tisdag.


Poäng RIG:


Amanda Olsson, 13p

Cornelia Rosenqvist, 9p

Evelina Jensen, 9p

Agnes Elm, 6p

Vilma Andersson, 4p

Karin Eldh, 4p

Sofia Stiernström, 3p

Erika Lindqvist, 3p

Julia Eriksson, 1p

Karin Waser

Betty Ohlin, libero

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info