Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DB: Noll poäng i Veddige

26 NOV 2015 15:10
RIG damer B fick åka hem utan poäng efter en tuff förlust mot Veddige på bortaplan med 1-3.
  • Skapad: 26 NOV 2015 15:10

Veddige-RIG B 3-1 (22-25,26-24,29-27,25-14)

Dagen efter den tuffa matchen mot Lund styrdes minibussen mot Veddige för match i damernas söderetta. RIG öppnar klart bäst och går fram till 12-7 efter att ha producerat egna fina poäng och hållit nere antalet misstag. Här börjar dock en tendens synas, en tendens som är lite oroande. Veddige spelar härligt, uppoffrande försvarsspel och får över den ena omöjliga bollen efter den andra. RIG å sin sida varvar tuffa poänggivande spikes och servar med misstag. Dessa misstag kommer visa sig vara ett återkommande tema i matchen.  Anfallsspelet är dock tillräckligt bra för att vi ska knipa setet efter att Veddige-tjejen Evelina Jensen fått slå in setbollen mot sitt gamla lag.

Andra set börjar med tre raka RIG-poäng innan hemmalaget tar över taktpinnen. Och man gör det ordentligt. 14-6 går man ifrån till innan gymnasietjejerna sätter ner foten. Här får man under en period hjälp av hemmalaget som bjuder på en handfull bollar samtidigt som det egna anfallsspelet kommit igång igen. Man går ikapp efter att Evelina räddat Veddiges första setboll vid 24-24. Här tar dock hemmalaget två raka bollar och med det sista blocket sätter man punkt för setet. Snöpligt för RIG som sånär jobbade sig förbi.

Tredje set blir gastkramande och svängigt. RIG har ledningen i första halvan av seten men Veddige tar över den samma i andra halvan. Kring 20 följs man åt men RIG skaffar sig lägen att avgöra. Setbollar skrapas fram men trots tre chanser med boll uppe lyckas man inte avgöra utan Veddige tar sin första chans och vinner setet. För RIG så är det ett set som innehåller hela 17(!) egna misstag. Trots det har man alltså stora möjligheter att vinna setet, främst tack vara att man bitvis är bra anfallsmässigt. Värderingen av bollarna när det drar ihop sig mot slutet av setet är dock inte bra och man straffas av det. Vikten av att hålla sig lugn och spela ”lugnt och stort” när bollen går fram och tillbaka flera gånger blir tydlig. Detta är någonting vi måste göra bättre så att vi oftare kan komma till bra anfallslägen.

Fjärde set vill nog helst RIG-spelarna glömma. I alla fall den sista halvan. Från att ha varit i ledning 10-8 går Veddige ifrån till en klar setvinst. Servemottagningen hos gästerna får stora problem och vi får inte heller stopp på Veddiges anfallsspel. Detta tillsammans gör att det blir så stora siffror.

Förlusten svider för RIG då vi anfallsmässigt och servemässigt gör en bra match. Men, antalet misstag i dessa moment och tveksamheten och kommunikationsbristen i vissa situationer gör att vi inte kan åka hem med mer än ett set från denna match.  Bäst i RIG för dagen är Evelina Jensen och Linda Erikssons anfallsspel. Plus går också till centrarna Linda Andersson, My Johansson och passarna Kajsa Österman och Vilma Andersson.

Poäng RIG:

Evelina Jensen, 17p

Linda Eriksson, 15p

Linda Andersson, 8p

My Johansson, 6p

Amanda Olsson, 6

Vilma Andersson, 3p

Betty Ohlin, 3p

Hanna Eriksson, 2p

Olivia Ahlqvist, 1p

Kajsa Österman, 1p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info