Hoppa till sidans innehåll

DB: Nära, nära mot Norsjö!

02 MAR 2015 20:56
RIG:s damer i allsvenskan gjorde sånär ett jättevändning i lördagens match mot serieledande Norsjö. Efter underläge 0-2 i set var man framme vid matchboll i femte set men föll till slut med 15-17.
  • Skapad: 02 MAR 2015 20:56

RIG DB-Norsjö 2-3 (22-25,19-25,25-22,25-21,15-17)

 

RIG hade på lördagen chansen att sätta press på topplagen när allsvenskans ledare Norsjö kom på besök till till Ållebergshallen som var dagens spelplats. Matchens betydelse verkade inte påverka gästerna nämnvärt då man är ofina nog att ta matchens åtta (!) första poäng! RIG tar sig dock in i matchen även om det spelmässigt känns som det är någonting som saknas. Setet blir spännande när man går ikapp vid ställningen 22-22. Här tar dock Norsjö snabbt tre egna poäng och tar set ett.

 

Andra set är också tufft för hemmatjejerna. Norsjö har kommandot från start. Båda lagen har perioder där man tar ett gäng poäng i följd men gästerna är aldrig hotade. Spänningen uteblir denna gång och uppförsbacke modell större för RIG.

 

RIG har dock inte gett upp och tar en tidig ledning i set tre. Det böljar fram och tillbaka men denna gång är det RIG som har försprånget hela vägen in i mål. Reducerat!

 

I fjärde set tar Norsjö ledningen med 12-9. RIG är ikapp vid 16-16 och tar sedan ledningen med 18-17. Här tar Norsjö tre raka poäng och därmed ledningen med 20-18. Här kommer dock en häftig vändning från hemmatjejerna. Sex raka bollar efter hela fyra serveess från passare Linnea Skogsberg ger RIG greppet om setet. Sista poängen tar man tacksamt emot via ett misstag från gästerna.

 

Kampen om extrapoängen börjar i Norsjös favör. Man är först till åtta vid sidbytet. RIG går förbi till 9-8 efter tre raka poäng men Norsjö ger direkt samma sak och leder här med 11-9. Man är även först framme till matchboll vid läget 14-13. Två nervösa bollar senare har man bjudit in RIG på nytt och RIG har sin första matchboll. Tyvärr lyckas man inte ta tillvara på den utan Norsjö blockar ner den och gör sen två raka anfallspoäng till vinst 17-15 och 3-2 i set.

 

Tung förlust för RIG som gör en okej insats i dagens match. Det räcker tyvärr inte att ”bara” spela okej för att vinna. Servematchen vinner man klart men anfallsmässigt och i blockspelet är Norsjö snäppet starkare i dag. Båda lagen bjöd på lite för mycket misstag för att det riktigt fina spelet skulle infinna sig. Det som dock bjöds på var stora fighterhjärtan och massor av spänning! Och trots förlusten kan poängen visa sig viktig i kampen och pallen i Allsvenskan. Bäst för dagen i RIG är Linnea Skogsberg och Sofia Puman. Plus också till Linnea Bokelund, Hanna Eriksson och Tove Kauppi. Hos gästerna kretsade mycket som vanligt kring systrarna Sofia och Petra Andersson. I dagens match fick de även stor hjälp av Emilia Johansson.

 

Poäng RIG:

 

Tove Kauppi, 18p

Hanna Eriksson, 12p

Sofia Puman, 12p

Linnea Skogsberg, 11p

Linnea Bokelund, 7p

Amanda Olsson, 6p

Amanda Skogström, 2p

Paulina Nilsson, 1p

 

Topp 3 i Norsjö:

 

Petra Andersson, 19p

Sofia Andersson, 17p

Emilia Johansson, 14p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info