Hoppa till sidans innehåll

DB: Lärorik bortamatch mot Ymer slutade 2-3

01 NOV 2015 22:06
RIG B´s tjejer har öppnat säsongen med många jämna matcher i Div 1 södra. Dagens match var inget undantag. 2-3 (20-25, 25-21, 23-25, 25-23, 9-15) talar sitt tydliga språk.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2015 22:28

Det första setet i matchen började med att RIG tar en relativt stor ledning i mitten av setet men tyvärr så lyckas inte laget ta till vara på den utan hamnar i en situation där vi fastnar i 2 rotationer i rad och därmed inte lyckas ta oss hela vägen. Vår egen försiktighet kan ses som en anledning till att Ymer tilläts komma ikapp och om.

 

Det andra setet började precis tvärt om mot det första setet och istället för att leda i början så tappar vi iväg Ymer precis i början. 1-7 höll dock inte länge utan starkt servande från RIG ledde oss tillbaka redan vid 8-8. Efter det var det inget snack utan RIG-tjejerna spelade stabilt setet igenom. Evelina Jensen gör ett bra set på högerkanten och Karin Eldh kommer in på vänsterkanten och både spelar bra försvar och utnyttjar svagheter i Ymers försvar för ett antal anfallspoäng.

 

Set 3 började likt det första med ledning för RIG. Den ledningen håller sig långt in i setet där tjejerna i RIG tyvärr igen blir för försiktiga och inte går för att ta egna poäng. Ymer förtjänar mycket beröm för sitt sätt att spela detta setet då de både spelar bra försvar på oss och dessutom vågar satsa när de får chansen själva men RIG-tjejerna kände efter setet att de kunde satsa mer.

 

Det fjärde setet blev därav mer stabilt och avslutades med egentagna poäng för tjejerna. Alla tre centrarna spelade bra matchen igenom och tog ett antal mycket setavgörande poäng i det fjärde. Linda Eriksson plockade mest poäng i setet och visade på vuxet spel

 

Femte setet blev tyvärr inte vad vi hade hoppats och ett mycket försvarsinriktat Ymer lyckades både stoppa oss från att ta poäng trots mer aggressivt anfallsspel samt att de själva spelade mycket aggressivt samt servade bra.

 

Som tidigare nämnt så spelade centrarna bra idag. Våra liberos Karin Waser och Josefin Hult Belfrage gjorde också starka matcher när de delade på spelet likvärdigt. Med i dagens trupp var Kajsa Österman, Felicia Brink, Karin Waser, Josefin Hult Belfrage, Linda Andersson, Cornelia Rosenqvist, My Johansson, Linda Eriksson, Evelina Jensen, Maria Gottlander, Ida Jannesson och Karin Eldh

Skribent: Oskar Vikterlöf

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info