Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DB: Knallen i Lund!

17 FEB 2015 20:37
RIG:s tjejer i allsvenskan skrällde i Lund och tog hem alla tre poängen under lördagen. 3-1 efter säsongens stabilaste insats.
  • Skapad: 17 FEB 2015 20:37

Lund-RIG B 1-3 (19-25,19-25,25-20,23-25)

 

RIG får en tuff start när Lund visar styrka vid nätet och tar tre block i tät följd. Men efter 2-6 i inledningen hämtar sig RIG ganska omgående. Man får en del hjälp av lundamisstag men spelar också själva snålt och ger inte mycket gratis till sina motståndare. Detta gör att man hänger med till mitten av setet utan att få till det hundraprocentigt. Lund tar efter fyra raka bollar ledningen med 19-18. Härifrån och in är det dock bara RIG när man efter en fin sideout sen i Amanda Skogströms serve tar ytterligare sex bollar och på så vis ”snor” setet från hemmatjejerna.

 

Andra setet blir bättre spelmässigt från RIG även om antalet misstag är något större. Anfallsspelet fungerar bättre och bättre men det är jämnt i poängprotokollet halvvägs in i setet. Här kommer återigen ett RIG-ryck när det behövs som mest. Av de sju sista bollarna man vinner är sex ”egentillverkade”

 

Lund visar direkt i tredje set att man långt ifrån gett upp. Ledningen går från 6-2 till 14-8 när coach Söderberg använder sin sista timeout. En mycket lyckosam sådan då RIG direkt tar sju raka bollar och övertar ledningen efter bland annat tre ess av Amanda Olsson. Tyvärr kommer RIG här in i sin sämsta period under hela matchen. Det mesta går i baklås. En handfull misstag, problem i baggerspelet, få egna poäng och bra lundspel ger förstås setet till hemmalaget.

 

Fjärde set börjar sen så illa som det tredje slutade. Laget för dagen har dock tålamodet och energin som krävs för att drabbas av panik. Man kommer så sakta igång igen men kommer inte ikapp förrän vid 16-16. Under en period är det Paulina Nilsson vs Lund. Fem raka anfallspoäng av Paulina håller RIG kvar i setet. Man är dock i underläge vid ställningen 18-20 och det ser ut att bli en femsetare. Ett fint anfall av Amanda Skogström är dock starten på en ny fin RIG-svit med poäng och man går upp till 23-20. Även här är det serven som är nyckeln och denna gång är det Hanna Eriksson som gör två ess och flera andra tuffa servar som skapar problem på Lundsidan. Lund kontrar dock med en lyckad timeout och kvitterar sen RIG:s ledning. Det blir sen dock bara två bollar till i matchen. Amanda slår på nytt in en boll från sin vänsterkant och Sofia Puman får äran att blocka in matchbollen.

 

I slutändan får ett något decimerat Lund det lite för tufft mot ett bra spelandes RIG i lördagens match. RIG gör sin bästa match för säsongen och många detaljer tål att lyftas fram på den positiva sidan. Den förutbestämda blocktaktiken följdes utmärkt av tjejerna och det gjorde att vi fick stopp på lundanfallarna på ett fint sätt. Som en följd av detta kunde vi också spela ett bra defensespel med utmärkta liberon Julia Eriksson i spetsen. Vad gäller den offensiva delen av vårt spel så var anfallsspelet bra där passare Linnea Skogsberg gör ett stort jobb under matchen. Nämnas bör också RIG:s servar. Många ess men förutom det ett bra tryck som skapade stora sår i Lunds mottagning bitvis. Framför allt Hanna Eriksson och Amanda Olsson hade en bra servematch. Julia får pris som matchens lirare hos RIG och visade vilken försvarsfantom hon är. Extra plus går också till Hanna som gör sin bästa match hittills i RIG-tröjan.

 

Som framgår är det en nöjd Robert Söderberg som avslutar med orden: ”Stabil match i samtliga moment. Välförtjänta tre pinnar som vi verkligen ville ha! Detta bevisades i fjärde set när Linnea Bokelund springer upp en omöjlig försvarsboll och mirakulöst spelar upp den till Paulina som med en bakåtvänd attackbagger vinner bollen från reklamskyltarna bakom baslinjen. Den attityden gav oss segern!”

 

Poäng RIG: (Obs! Ej officiella siffror)

 

Amanda Skogström, 13

Hanna Eriksson, 12

Paulina Nilsson, 12

Sofia Puman, 12

Linnea Bokelund, 7

Amanda Olsson, 5

Linnea Skogsberg, 3

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info