Hoppa till sidans innehåll

DB: Inga poäng i derbyt!

09 FEB 2015 16:27
Förlust med 0-3 blev facit efter lördagens derbymatch i Frejahallen. Falköping var starkare och knep alla tre poängen.
  • Skapad: 09 FEB 2015 16:27

Falköping-RIG B 3-0 (25-23,25-21,25-14)

 

RIG B börjar derbyt i Frejahallen inspirerat och Amanda Skogström visar framfötterna direkt med fyra egna poäng innan Falköping hunnit vakna. Det gör dock dock ganska snart och servar sig ikapp och förbi till en trygg ledning. 21-14 hinner det bli och setet ser ut att vara klart. RIG vill dock annorlunda och tar hastigt och lustig sju raka poäng innan en Falköpings-timeout bryter rytmen. Nervösa tjejer på båda sidor ger ett antal misstag från båda lagen och tyvärr är det inte RIG som är kallast på slutet och man tappar något snöpligt setet.

 

Andra set är även det svängigt. RIG får slita för sina poäng när Falköping som vanligt spelar upp den ena omöjliga bollen efter den andra. RIG rycker åt sig en ledning i mitten av setet när Paulina Nilsson bombar in tre ess i rad. Falköping kontrar dock direkt och tar tillvara på sina chanser och är även här starkast när det ska avgöras.

 

Tredje set är jämnt upp till tio. Scenariot känns igen. Falköping spelar snålt och tight och RIG får problem i sitt anfallsspel som bjuder på för många missar för att kunna ha en chans mot hemmatjejerna. Setet klart till Falköping och alla tre poängen likaså.

 

RIG spelar riktigt bra i perioder. Bra defense, energi på banan och tufft servespel. Tyvärr blir dalarna för många och i vissa fall alldeles för djupa. Vi har ett tjugotal misstag fler än våra motståndare och det är för mycket. Nu är det vila i fem dagar innan träning och därefter match mot Lund och Gislaved. Chans till revansch och nya poäng i allsvenskan.

 

Matchens spelare utsågs i RIG till Amanda Skogström. Hanna Eriksson gör en av sina bättre matcher för säsongen och fortsätter att sprida ett välbehövligt lugn på banan. Plus går också till Amanda Olsson och Julia Eriksson.

 

Poäng RIG (ej officiella):

 

Paulina Nilsson, 11p

Amanda Skogström, 7p

Amanda Olsson, 7p

Hanna Eriksson, 4p

Nora Andersson, 3p

Linnea Skogsberg, 2p

Tove Kauppi, 2p

Sofia Puman, 2p

Linda Andersson, 1p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info