Hoppa till sidans innehåll

DB: Full pott i Ängelholm

05 DEC 2016 11:29
Damer B fortsatte på den inslagna vägen i Veddige och tog en meriterande seger mot EVS B på bortaplan. 3-0 ger tre poäng och ledning i div. 1 södra damer.
  • Skapad: 05 DEC 2016 11:29

Engelholm B-RIG B 0-3 (19-25,18-25,16-25)

Efter övernattning i Veddige och uppladdningslunch hos familjen Ohlin i Ängelholm ställdes RIG nu mot EVS B i omgångens toppmatch i söderettan. Inledningen är lite tveksam från båda lagen där ingen riktigt törs trycka på ordentligt. RIG fortsätter att bjuda på en hel del onödiga missar och EVS är i ledning vid 12-10. Här kommer vändningen och det som nog var startskottet för hela laget. Sideout från Matilda varpå hon följer upp med tre ess på fyra servar. Båda lagen är nu snåla i sitt spel, dvs gör få misstag. Skillnaden är dock att RIG håller ihop sin mottagning bättre och spelar väldigt bra i sitt block- och försvarsspel. Tålamodet och fokuset i grundspelet ger nya anfallslägen och man går ifrån till seger i det så viktiga första setet.

EVS går upp till tidig ledning 4-2 innan Matilda på nytt skakar liv i sitt lag. Tre nya ess ger snabb vändning för gymnasietjejerna. RIG spelar nu riktigt bra. Mängder av bollar fiskas upp i försvar och misstagen är få i anfallsspelet. Bara fyra totalt under setet gör att EVS får slita för sina poäng. RIG går upp till 19-14 som utökas ytterligare när Karin med sina två första touch i matchen fixar två serveess.

I tredje set är det full fart från RIG-sidan. Alla moment fungerar bra och man kan trots ett stopp i en rotation i mitten av setet ohotat gå fram till en mycket meriterande trepoängare.

RIG gör en mycket fin match som helhet och som LAG. Energin och spelglädjen lyser igenom och spelmässigt är det säsongens bästa match. Kajsa gör på nytt en stormatch och får pris som RIG:s bästa för dagen. Variationen i passningsspelet är fin och hon dammsuger sin del av planen i försvarsspelet. Några andra tjejer som tog upp kampen om spelarpriset var Maria och Matilda som var våra poängdrottningar. Maria främst genom sitt spel i framlinjen med ett gäng tuffa och viktiga anfall och Matilda som regerade i baklinjen. Säkert mottagsspel och ruggigt bra servande. Endast ett misstag från Matilda på två set gör hennes statistik fin att titta på. Nämnas bör också våra centrar Ida och Hanna som gör ett strålande jobb i blockeringsspelet och sköter baklinjen alldeles utmärkt då vi i helgen spelade utan liberos.

Nu laddar vi om för en träningsvecka där vi tar med oss alla positiva saker och fortsätter finslipa de moment där vi behöver bli ännu jämnare och starkare. Jönköping står för motståndet på lördag. Välkomna till Frejahallen kl. 11.00

Poäng RIG:

Matilda Fransson, 15p

Maria Gottlander, 14p

Hanna Eriksson, 9p

Karin Eldh, 7p

Ida Tholén, 4p

Nike Larsson Fjätström, 3p

Kajsa Österman, 2p

Wilma Calmfors, 2p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info