Hoppa till sidans innehåll

DB: Förlust mot serieledarna

25 NOV 2015 18:57
RIG damer B stretade bitvis emot riktigt bra mot suveräna Lund i damernas division 1 södra. Det räckte dock inte till några poäng utan slutresultatet skrevs till 1-3. Därmed håller Lunds segersvit i sig och är nu (efter söndagens seger mot Ymer) uppe i nio raka vinster.
  • Skapad: 25 NOV 2015 18:57

RIG B-Lund 1-3 (22-25,25-14,13-25,19-25)

Så var det dags för RIG B att ta emot serieledande Lund i Frejahallen. Lund som gått fram som en slåttermaskin hade inför mötet  7 raka vinster och 0 förlorade set! I första set har båda lagen svårt att hitta rytmen och det bidrar till en hel del misstag. Lund tar dock kommandot och har en eller ett par bollars ledning innan RIG går ikapp innan 20. Slutbollarna är dock Lunds och det viktiga första setet glider RIG ur händerna.

Andra set är RIG:s från början till slut. Hela åtta serveess lägger grunden till de stora siffrorna. Det fina servandet lägger såklart grunden till att man får det lättare i block/defense och man har sin bästa period i matchen vad gäller att producera egna poäng.

Tredje set blir tyvärr precis det omvända. RIG har problem att göra poäng vilket delvis grundar sig i mottagningsproblematik. Många ess från Lunds sida men även mängder av bollar som RIG inte kan konvertera till tuffa anfall. Då är Lund för starka i anfall och glider lätt ifrån till stora siffror.

Fjärde set visar upp RIG från sin mest ojämna sida. Ledning 11-4 efter en drömstart byts till 13-14 för Lund. Under flera av de tidigare matcherna har misstagen varit för många och en stor anledning till att spelet blivit hackande. Så var icke fallet i denna match om man bortser från en period i set 1. Här möter vi ett lag som producerar många egna poäng och det är där någonstans setet förloras. Vi får inte stopp på Lund samtidigt som vi inte producerar tillräckligt anfallsmässigt.

Tung förlust där vi bitvis spelar bra, bitvis okej och vissa stunder inte alls bra. Det räcker inte mot ett Lund som maler på och visar bredd i sitt spel.

Plus i RIG går till lagets servespel samt passare Kajsa Österman. Vi fick också se några fina inhopp från Erika Lindqvist som gjorde sin debut i RIG B.

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info