Hoppa till sidans innehåll

DB: Förlust i Svedala

13 OKT 2015 11:14
RIG damer B blandade och gav när man var i Svedala under söndagen. 1 poäng fick man med sig hem efter att ha förlorat skiljeset med 10-15.
  • Skapad: 13 OKT 2015 11:14

Svedala B-RIG B 3-2 (25-23,18-25,25-22,22-25,15-10)

RIG inleder matchen fint och går fram till 12-5 i set 1. Svedala tar dock nio raka poäng och det momentum man skaffat sig är nu borta. Av dessa nio poäng är sex egna misstag vilket tyvärr blir en trend under matchen.  RIG går fram till 23-21 efter två fina block av Vilma Andersson men Svedala är starkast på slutet och avslutar med fyra raka bollar till vinst i setet. Andra set börjar lika bra som det första. Och likt mönstret kommer Svedala tillbaka. RIG gör dock ett nytt ryck mot slutet. I detta sett är Svedala vänliga nog att även dom ha en hel del misstag vilket gör att RIG trots bitvisa problem med grundspelet lyckas hålla ut till en relativt trygg setvinst.

Det tredje setet har hela tiden hemmatjejerna i förarsätet. Få misstag och mycket bra defense visas upp från Svedala. Samtidigt har RIG jobbigt i mottagningsspelet och får slita för sina poäng. Setet knappt till Svedala. Fjärde set är svängigt. Man turas om att ta många poäng i rad. Båda lagen får bra utdelning i serven. RIG avslutar starkast med en handfull egna poäng och setbollen slås in at ”hemmatjejen” Amanda Olsson.

I femte set får RIG en drömstart. Ledning 6-2. Här är det dock slut på det roliga. Ett passivt RIG-gäng står och tittar på när Svedala hämtar ikapp och går förbi. Svedala rullar på och avgör enkelt set fem. Symptomatiskt avslutas matchen med en miss från gästerna.

Ett passivt RIG som dessutom har det kämpigt med servemottagningen har det jobbigt i dagens match. Balansen mellan att vara tuff i sina anfallslägen och spela smart vid behov är svår att hitta. I dag lyckas vi inte med den biten vilket visar sig i det stora antalet misstag. Vi får inte heller tag i Svedalas anfall på ett godkänt sätt. Svedala visar upp mycket vilja och energi på sin sida och är duktiga på att omvandla sina räddningar till egna anfallspoäng.  Bäst i dagens RIG är My Johansson. Plus går också till Matilda Fransson.

Poäng RIG:

Matilda Fransson, 17p

Amanda Olsson, 12p

My Johansson, 10p

Agnes Elm, 10p

Evelina Jensen, 7p

Maria Gottlander, 6p

Vilma Andersson, 3p

Linda Andersson, 3p

Cornelia Rosenqvist, 1p

Kajsa Österman, 1p

Liberos:

Karin Waser

Betty Ohlin

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info