Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DB: Förlust 2-3 mot KFUM Göteborg

04 DEC 2018 15:09
RIG lyckades inte rå på hemmatjejerna från Göteborg i lördagens match i division 1 södra. Trots ledning 2-1 i set för RIG vände Göteborg på matchen och avgjorde i skiljeset.
  • Skapad: 04 DEC 2018 15:09

KFUM Göteborg-RIG B 3-2 (25-17,23-25,23-25,17-25,15-8)

RIG inleder rätt rackigt där egentligen ingen del av spelet fungerar problemfritt. Ett skarpt hemmalag med riktigt vassa servar tar enkelt första setet. Andra set visar upp ett något bättre RIG och ett något slarvigare Göteborg. Svängigt är bara förnamnet när setet ska till att avgöras. RIG leder 21-17 när Göteborg gör fem raka anfallspoäng följt av ett serveess. Inga fler timeouter kvar för RIG som istället vänder på steken med fyra raka poäng där Ulli får avsluta med ett ess till kvittering.

Tredje set fortsätter att vara svängigt när båda lagen har det kämpigt i sideouten. RIG gör ett ryck efter halva setet men Göteborg kommer sånär ikapp och gör setet spännande igen innan Ida Larsson spikar in setbollen. Det momentum RIG:tjejerna hade från två raka setvinster försvinner omgående i set fyra när Göteborg stormar ifrån i poängställningen. Ett koppel egna misstag bidrar till detta och när väl spelet är på gång igen är det för sent att nå ikapp. Setet klart till hemmalaget.

Avgörande set är bara att glömma. Göteborg sätter ner foten och både stänger nätet och är väldigt effektiva i sitt anfallsspel. RIG har helt enkelt inte skärpan att störa Göteborg i detta set.

1 poäng med hem från Göteborg efter en väldigt blandad insats gör att tabellen bakom ledande Engelholm B är ett riktigt getingbo. Spännande matcher att vänta där RIG härnäst ställs mot Veddige Varberg på hemmaplan.

Plus i RIG går till passande Catarina Cooper och Ida Viking.

Poäng RIG:

Ulli Blomgren, 12p

Ida Larsson, 12p

Maja Stenman, 8p

Ida Viking, 6p

Ida Johansson, 6p

Maja Hedén, 6p

Paulina Lindberg, 6p

Catarina Cooper, 5p

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info