Hoppa till sidans innehåll

DB: Dubbla segrar i superettan

05 OKT 2014 16:43
RIG B:s tjejer fick en flygande start i superettan mellersta damer. Seger 3-1 på bortaplan mot Södertelge på lördagen och vinst 3-0 mot RIG C på söndagen.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2014 17:10

Södertelge-RIG B 1-3 (25-22,13-25,18-25,15-25)

 

RIG åkte till Södertälje för sin premiärmatch i superettan. Matchen spelades i stora Täljehallen vilket gjorde att inramningen med läktare och publik skapade fina förutsättningar. Hemmalaget inledde bäst med varierat anfallsspel och bra blockspel. RIG-tjejerna var lite vilse och fick inte sitt grundspel att fungera. Man var dock med hela vägen upp till 20 även om känslan var att Södertelge hade övertaget. Det visade sig också stämma när Södertelge knep setet via 25-22.

 

RIG laddade batterierna och kom ut som ett nytt lag i andra set. Denna gången var det jämnt upp till tio innan RIG denna gång seglade ifrån till klara 25-13.

 

Det viktiga tredje setet följer mönstret där lagen byter poäng med varandra. I mitten på setet är RIG inne i en period där sideouten fungerar felfritt och tack vare några bonusbollar i egen serve går man till en knapp ledning. Hanna Eriksson går sen ner och servar en fin serveserie för andra gången i matchen och RIG tar fem raka bollar fram till 25-18.

 

Nu har luften gått ur hemmalaget och RIG ångar på i början på fjärde set. Efter endast två serveomgångar har RIG tagit 15 poäng! Servespelet fungerar perfekt och man håller lugnet och koncentrationen på de bollar som kommer förbi blocket som nu fungerar utmärkt. Mycket tack vare servepressen så klart men även tack vare att man kommunicerar bättre. 25-15 blir slutresultatet och RIG har fått den fina start man önskade. Tre viktiga bortapoäng i jakten på en plats i allsvenskan.

 

Samtliga spelare får godkänt i dagens match men extra plus går ändå till följande kvartett: Hanna Eriksson och Olivia Ahlqvist på centerposition och Amanda Olsson och ”hemmatjejen” Julia Eriksson på vänsterkanten. Nu väntar ett RIG-derby i Frejahallen under söndagen då RIG-B ställs mot sina yngre kompisar i RIG C.

 

Matchreferat RIG DB-RIG DC 3-0 (25-16,25-15,25-12)

 

Stärkta av segern mot Södertelge under gårdagen kom RIG B laddade till derbyt mot sina RIG-kompisar. Första set ser något nervöst ut från båda sidor där antalet misstag är aningen för många. B-laget får i andra delen av setet bättre utdelning på sina servar och drar sakta men säkert ifrån och vinner till slut ohotat.

 

Andra set följer samma mönster där B sköter sin sideout bra minskar på antalet misstag. Tredje set blir det säkraste där man redan från början rycker ifrån. Få misstag och fortsatt bra kommunikation i servemottagningen. Man fortsätter också med bra inställning och vilja i försvarsspelet. Många bollar fiskas upp och omvänds till poäng.

 

Sex poäng efter den inledande helgen är givetvis en fin start poängmässigt. Spelmässigt har det också varit många ljusglimtar. Grundspelet med mottagning och försvar har fungerat bra. Servespelet har varit det bästa momentet och blockeringen riktigt bra framför allt under matchen i Södertälje. Även i dagens match får samtliga godkänt där extra plus går till Evelina Jensen och Amanda Skogström. Poängbäst var Amanda med 11 poäng följt av Linnea Bokelund, Sofia Puman och Fanny Andersson med 6 poäng.

 


Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info