Hoppa till sidans innehåll

DB: Dubbla förluster för RIG B

24 FEB 2016 14:13
RIG:s tjejer i division 1 södra styrde i helgen kosan söderut för dubbelhelg i Skåne. Engelholm respektive Lund stod för moståndet. Tyvärr gav dessa matcher inga poäng med hem i bagaget men RIG B behåller ändå tills vidare sin andraplats i tabellen efter Lund.
  • Skapad: 24 FEB 2016 14:13

Engelholm B-RIG B 3-0 (25-23,25-21,25-23)

 

Inledningen av matchen präglas av misstag från två sömniga lag innan RIG tar kommandot. Man leder med 20-15 innan hemmalaget vänder. För många misstag från RIG gör att man straffas med förlust i setet som annars såg ut att kunna vinnas. Andra set blir Engelholms även det efter att RIG helt enkelt gör för lite egna poäng samtidigt som Engelholm spelar tight och bra anförda av Fanny Andersson som passare.

I tredje set får RIG en tung start där sen Engelholm håller sitt försprång fram till mitten av setet där man kryper närmare. Här kommer dock på nytt ett sjok av misstag som Engelholm utnyttjar på bästa sätt och kniper setet.

 

Ett bitvist lojt RIG får här bita i det sura äpplet och kamma noll i matchen. Ljusglimtar fanns dock och främst var det en trio tjejer som stack ut där Kajsa Österman också fick pris som lagets bästa spelare. Det övriga två var ”hemmatjejen” Betty Ohlin samt Cornelia Rosenqvist.


Lund-RIG B 3-0 (25-15,25-18,25-23)

 

Första set visar upp ett snålt spelande hemmalag som har fin utdelning i sitt anfallsspel. RIG får inte tag i bollarna och siffrorna rinner iväg. Andra set är jämnare där ledningen växlar mellan lagen fram till ledning 17-16 för RIG. Efter två raka poäng för Lund följt av en sideout från RIG tar kapten Lovisa Bergh över serveansvaret och slutar tyvärr inte förrän setet är vunnet! Trist för RIG som var på g men återigen är det Lunds tuffare anfall som är den avgörande faktorn.

 

I tredje set är det bra fart från båda sidor. Få misstag från båda lagen innebär många fina egenproducerade poäng. RIG leder med 16-12 varpå Lund tar fem raka poäng. Initiativet vänder på nytt när gymnasietjejerna går fram till ledning 23-21. Här tar det dock stopp och efter tveksamma handlingar på RIG-sidan är setet och matchen förlorat.


Trots förlusten är prestationen som lag bättre än matchen mot Engelholm. Topparna hos hemmalaget är Sara Hansson som vi inte lyckas få stopp på från sin vänsterkant samt Anna Westerlund. I RIG är det Evelina Jensen som är bäst och där Maria Gottlander även hon får plus för sin match. Nu väntar en veckas träning innan vi ställs mot Veddige på hemmaplan i kampen om att hålla andraplatsen i tabellen.

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info