Hoppa till sidans innehåll

DB: 3-0 mot Malmö

01 DEC 2015 10:16
RIG damer B blev första lag för säsongen att besegra Malmö. 3-0 på hemmaplan gör att man avancerar i tabellen.
  • Skapad: 01 DEC 2015 10:16

RIG B-Malmö 3-0 (25-21,25-15,25-20)

Gästande Malmö som inlett serien med fem raka vinster inledde matchen bäst. Ledning 8-6 och 12-10. RIG får dock ordning på sitt spel och blir under setet bättre på att värdera bollarna. Misstagen minskar och man går förbi på poängtavlan. Ledningen är uppe i 21-17 innan Malmö gör setet spännande igen med tre raka anfallspoäng. RIG-timeout följs av misstag från gästerna. Vilma Andersson gör sen ett ess och Betty Ohlin skaffar fram RIG:s första setboll med ett fint anfall. Efter en malmösideout vinner sen hemmatjejerna nästföljande boll på ett misstag från Malmö och det viktiga första setet är vunnet. Ett svängigt set med på gränsen till för många misstag är nog en ganska bra sammanfattning. Betty Ohlin sticker ut lite extra med sina sex anfallspoäng.

Andra set är RIG från start till mål. Alla moment är egentligen lite bättre än under första set. Misstagen är få med undantag för en kort period i mitten av setet. RIG producerar massor av egna poäng där Matilda Fransson och Maria Gottlander är ”värst” med sex anfallspoäng var under setet.  Den sistnämnde får dessutom avsluta setet med ett ess.

Tredje set visar upp ett Malmö som inte alls gett upp. Man går direkt upp till 5-0 och håller sen ledningen upp till 17-15 innan RIG med tre raka pinnar går förbi. Därifrån sköter man sin sideout felfritt och avslutar starkt med fyra raka poäng för seger och ny trepoängare.

Sammanfattningsvis är det steg framåt för var match. Helgen har gett positiva besked för laget. Anfallsspelet fortsätter att ge fin utdelning där samtidigt antalet misstag är färre. Positivt! Många spelare kliver fram i de/det set dom spelar. Kajsa Österman gör åter igen en bra match och Julia Eriksson visar vilken duktig libero hon är.  Betty Ohlin, Matilda Fransson och Maria Gottlander gör också mycket bra ifrån sig. Kan vi fortsätta att bli ännu stabilare i vårt grundspel och komma till tuffa anfall oftare kommer vi orsaka problem för de flesta lag i serien.

Poäng RIG:

Olivia Ahlqvist, 9p

Evelina Jensen, 9p

Matilda Fransson, 8p

Maria Gottlander, 7p

Betty Ohlin, 7p

Amanda Olsson, 5p

Kajsa Österman, 4p

My Johansson, 3p

Vilma Andersson, 2p

Cornelia Rosenqvist, 2p

Hanna Eriksson, 1p

 

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info