Hoppa till sidans innehåll

DB: 3-0 mot Lund

14 NOV 2016 16:34
RIG damer B är i fortsatt serieledning efter 3-0 mot Lund B.
  • Skapad: 14 NOV 2016 16:34

RIG DB-Lund B 3-0 (25-15,25-23,25-8)

RIG B ångar vidare i seriespelet och mot Lund var det full fart från början. Bra servande gav utdelning i poängprotokollet. Om inte i rena ess så i form av svårare lägen för lundanfallarna och RIG är bra på att konvertera dessa bollar till egna poäng. Lund visar dock upp en annan sida i andra set. RIG är nu det lag som har svårast med sin mottagning och i perioder är man så pressade att setet är på väg att vara förlorat. Mot slutet är dock gymnasietjejerna starkare och vinner avslutningen med 10-4. Av dessa tio poäng man vinner är alla utom en egna poäng och de fyra sista gör att man vänder från underläge 21-23 till setvinst!

Luften har nu gått ur skånetjejerna och RIG är tillbaka till första sets fina spel. Denna gång ännu tuffare! Mängder av serveess skapar lugn och ro i det egna sideoutspelet och man kör helt enkelt över sin motståndare.

Bortsett från första halvan av set två är RIG ett väldigt starkt lag för dagen. Färre misstag än i många av de tidigare matcherna. Detta kombinerat med riktigt bra servespel gör livet surt för motståndarna.

Väl godkänt går till samtliga spelare där en trio sticker ut lite extra. Passare Sofia spelar lugnt och varierat och blir näst bästa poängplockare i hemmalaget. Libero Karin håller ihop baklinjen på ett utmärkt sätt och Nike är outstanding i anfall. 14 poäng på de två hela set hon spelade gör henne till dagens poängdrottning.

RIG för dagen:

Nike Larsson Fjätström, 14p

Sofia Andersson, 13p

Josefine Hult Belfrage, 7p

Wilma Calmfors, 7p

Sandra Abrahamsson, 5p

Ida Tholén, 4p

Fanny Skogsfors, 1p

Ella Sandberg

Hanna Eriksson, (L)

Karin Waser (L)

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info