Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DB: 2 poäng i helgen!

27 JAN 2015 12:54
RIG:s damer i allsvenskan fick med sig två poäng efter den långa reshelgen. Förlust i Norsjö med 1-3 följdes upp med seger 3-2 mot Uppsala. Detta gör att man ligger hack i häl på topptrion i tabellen.
  • Skapad: 27 JAN 2015 12:54

Norsjö-RIG B 3-1 (19-25,21-25,25-21,20-25)

 

Första set är en mycket svängig historia. Hemmalaget tar hand om taktpinnen och går direkt fram till ledning 8-4 innan RIG vänder på steken och går fram till 14-10. Båda lagen bjuder på en del misstag och Norsjö är förbi vid ställningen 17-15. RIG tar dock direkt tre raka poäng varpå Norsjö kontrar med sex raka! En räddad setboll från RIG innan Norsjö avgör setet.

 

Andra set fortsätter att visa upp en problemfylld sideout från båda lagen. RIG:s många egna misstag gör att Norsjö går ifrån rejält i mitten på setet. Man gör hela 13-2 i två jobbiga rotationer sett med RIG-ögon. Gymnasielaget visar dock prov på bra moral och tar sju raka poäng och är då så nära som 20-21 i protokollet. Tyvärr är hemmalaget på nytt starkast mot slutet och vinner även detta set.

 

Tredje set visar sig bli RIG:s bästa. Sideouten fungerar bättre och när man får igång anfallsspelet så har man råd med de misstag som trots allt dyker upp längs vägen. En bra rotation i mitten av setet lägger grunden för den till slut stabila setsegern.

 

Fjärde set blir matchens spelmässigt bästa från båda lagen. Misstagen är färre på båda sidor men tyvärr är det Norsjö som hela tiden är steget före. Fem poängs ledning vid 16-11 håller man sedan i trots att RIG snyggar till siffrorna något på slutet. Den riktiga nerven infinner sig inte och matchen är förlorad.

 

RIG gör trots förlusten en godkänd insats. Känslan är att vi bitvis slarvar för mycket och vi har inte råd att bjuda ett så bra lag som Norsjö på så många bollar. Servespelet är vårt bästa moment för dagen där vi vissa stunder får bort hemmatjejerna från nät. Bäst i RIG är för dagen Amanda Olsson (som också fick pris som bästa spelare) och Paulina Nilsson. Plus också till Linnea Skogsberg.

 

Poäng RIG: (OBS! Ej officiella siffror)

 

Paulina Nilsson, 20

Amanda Olsson, 13

Olivia Ahlqvist, 6

Emma Larsson, 4

Linnea Bokelund, 4

Sofia Puman, 4

Tove Kauppi, 4

Amanda Skogström, 1

 

Uppsala-RIG B 2-3 (24-26,16-25,26-24,25-21,8-15)

 

Matchens inledning är jobbig för RIG. Grundspelet hackar och hemmatjejerna maler på med mycket energi. Uppsala går upp till ledning 19-13. Timeout RIG och sen börjar upphämtningen. Och efter sex raka poäng i Tove Kauppis serve är man ikapp. Slutet blir svettigt men RIG kniper setet efter att Paulina Nilsson gjort lagets fyra sista poäng på egen hand.

 

Andra set blir en lugn historia. RIG servar tufft och håller bollen i banan på ett bättre set i i set 1. Klara siffror och positivt inför det tredje setet. Väl där börjar man med fem raka poäng. Uppsala går dock snart ikapp. RIG-tjejerna har vid ledning 15-10 grepp om matchen och ser ut att ta det i raka set. Nu börjar dock spelet hacka rejält. Misstagen är många samtidigt som Uppsala vädrar morgonluft och passar på att ta några fina block. RIG förlorar här åtta av de nästföljande nio poängen och Uppsala går upp till fyra setbollar. Här blir det nervöst och man bjuder RIG på de tre sista till kvittering 24-24! Man vinner dock snabbt tillbaka serven och avslutar med ett ess till en viktig setvinst!

 

Fjärde set är om möjligt ännu dystrare set ur RIG-ögon. En jobbig start följs upp med sideoutproblem. Hemmatjejerna har nu allt momentum och härligt go i laget. Man går upp till 20-13 innan RIG gör siffrorna lite snyggare mot slutet. Dock så är det mycket tack vare att hemmatjejerna bjuder på en handfull misstag. Oroande inför det avgörande setet är det faktum att anfallsspelet nu helt gått i baklås.

 

I början av det femte setet är det duktiga Linnea Roos mot RIG. Linnea vinner de fyra första poängen åt sitt hemmalag men RIG hänger på och har ledningen med 8-6 vid sidbytet. Efter en sideout från Uppsala tar RIG fem raka poäng och har i princip avgjort matchen. Paulina Nilsson får äran att avsluta matchen med ett anfall från vänsterkanten och RIG tar efter många om och men två poäng i dagens match!

 

Dagens match är inte speciellt bra från RIG-tjejernas sida. Grundspelet har problem i stora delar av matchen. Misstagen haglar in (från båda lagen ska sägas!) och det saknas den fokus och energin som vi hade i gårdagens match. En eloge dock för förmågan att vinna det avgörande setet och därmed få med sig de viktiga poängen i kampen om en pallplats i damernas allsvenska.

 

Pris som bästa spelare i RIG gick till Amanda Skogström. Plus också till Sofia Puman.

 

Poäng RIG: (OBS! Ej officiella siffror)

 

Paulina Nilsson, 16

Sofia Puman, 15

Amanda Skogström, 11

Linnea Bokelund, 10

Amanda Olsson, 6

Olivia Ahlqvist, 6

Tove Kauppi, 2

Emma Larsson, 1

Linnea Skogsberg, 1

 

Tabell allsvenskan damer: http://www.profixio.com/fx/serieoppsett.php?org=SVBF.SE.SVB

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info