Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DA: Tuff match mot ett välspelande Örebro

28 JAN 2016 14:04
Det var ett Örebro på uppgång som gästande Falköping under onsdagskvällen. Det blev också fortsatt bra spel från Örebros sida som RIG-tjejerna inte kunde matcha. Fantastiskt försvar och disciplinerat anfallsspel lydde segerreceptet för gästerna. 0-3 (10-25, 17-25, 13-25)
  • Skapad: 28 JAN 2016 14:04

Direkt i det första setet så visade Örebro att de menade allvar. Det stod snart 2-8 på poängtavlan och RIG-tjejerna fick därefter kämpa och jaga resten av setet. Tyvärr så fick tjejerna trots hårt kämpande och bra inställning inte ordning på spelet och snart så var setet slut.

 

I det andra så fick RIG en mycket bättre start och hade bl.a. 6-4 innan gästernas Jonna Nilsson fick ta över serven. Jonna satte stor press på våran servemottagning och vi lyckades inte ta oss ur den rotationen förrens Örebro kommit upp till 12 poäng. Nu blev det åter igen jaga som gällde och i detta setet så var vi betydligt närmre. Efter fina serveserier först av Erika Lindqvist och sedan främst av Tilda Hellgren som plockade 3 ess i samma serveomgång så var laget nästan ikapp vid 16-19 men efter en oturlig servemiss så kunde gästerna ännu en gång låsa fast oss i Jonna Nilssons serve och setet slutade 17-25

 

Det tredje setet liknade trots lite runtflyttningar i laget de tidigare seten. Linda Ericsson spelade vänsterspiker istället och trots att vårat anfallsspel stämde bättre och genererade fler bra spikes än tidigare så lyckades vi inte få hål på Örebros försvar tillräckligt ofta.

 

Extra kul i matchen var att förstaårstjejen Erika Lindqvist från Engelholm gjorde mycket bra ifrån sig i sin första hela elitseriematch. 3 serveess, 3 block och 2 anfall

Skribent: Oskar Vikterlöf
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info