Hoppa till sidans innehåll

DA: Trots stort stöd så räckte det inte till poäng

22 NOV 2015 15:27
Rig´s elittjejer spelade under söndagen hemmamatch mot Örebro inför hejjande föräldrar. Efter ett bra förstaset och ett snubblande nära andraset så orkade tjejerna tyvärr inte med ytterligare en kraftansträngning utan fick nöja sig med ett set med mersmak. 1-3 (25-21, 25-27, 13-25, 15-25)
  • Skapad: 22 NOV 2015 15:27

Efter att tjejerna förra veckan vann första set nere i Svedala så hade laget förhoppningar om att ytterligare en gång kunna streta emot mot ett topplag. Så blev det också när tjejerna gjorde ett mycket fokuserat och imponerande första set. Det stora vapnet i setet och i matchen i allmänhet var serven som i första set fick Örebro att se klart männskliga ut. 3 serveess, 13 anfallspoäng och 2 block plockade laget i setet som slutade 25-21

 

I det andra setet kom tjejerna tyvärr inte ut med samma fokus utan släppte iväg Örebro till en 8-1 ledning och när coach oskar vid 3-11 var tvungen att ta sin andra timeout så var det inte många som förväntade sig en vändning men den skulle komma! Vid nästa checkpoint så stod det bara 13-16 och vid 20 så var laget ikapp! Tjejerna lyckades till och med spela till sig 2 setbollar vid 24-22 men där tog turen slut. Örebro spelade väldigt fint försvar när det var som viktigast och tog därmed även med sig setet.

 

De två nästföljande seten så kunde RIG tyvärr inte komma upp i samma nivå igen utan vår servepress gick ner lite för mycket samtidigt som mottagningen inte var tillräckligt stabil, men skam den som ger sig! Nästa vecka är det match igen och då är tjejerna bestämda att visa att de kan spela på sin fina höga nivå ännu längre in i matchen!

 

I dagens match så var anfallsspelet i mitten med Lilly Topic och Linda Andersson ett glädjeämne effektivitetsmässigt. Linda gjorde sin första match någonsin som starter i elitserien. Vi var även glada över att se Linnea Skogsberg tillbaka på banan efter en ryggskada.

Skribent: Oskar Vikterlöf
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info