Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DA: Förlust men positiva steg i sista höstmatchen

21 DEC 2015 09:32
Det blev tyvärr inte någon seger i sista höstmatchen för RIG Falköping men det var snubblande nära en setseger i det andra setet. Laget gjorde en bättre match än de gjort på länge och visade stundvis vilken stor potential som finns i gruppen. 0-3(12-25, 23-25, 16-25)
  • Skapad: 21 DEC 2015 09:32

Det första setet i matchen började med att laget tappade de 5 första bollarna men efter det så kom tjejerna igång bättre och spelade en period relativt jämnt med Engelholm men från 15-11 för Engelholm och framåt så var det inget snack och RIG-tjejerna kunde helt enkelt inte matcha EVS tunga anfallsspel.

 

I setpausen inför det andra setet så pratade laget om att inte överrespektera motståndarna. Att spela mer avslappnat och försöka spela vårat eget spel. Detta lyckades även laget relativt bra med efter en stund. 4-8 underläge tidigt i setet men efter det så repade laget sig och hade som mest en 4-poängsledning. Setet blev även tight men efter att laget haft 22-20 så kunde Engelholm vinna 5 av de sista 6 bollarna för att avgöra setet. I det andra så var det Lilly Topic som drog ett tungt lass för RIG med 6 plockade poäng. En annan som förtjänar fina betyg är unge passaren Vilma Andersson som sånär kom in och ledde laget till en fin setseger och även plockade både block- och anfallspoäng längs vägen.

 

Efter en 10-minuters setpaus så kom RIG-tjejerna ut till det 3:e setet med en fin geist och gick genast upp till 6-3 ledning men tyvärr så klarade vi inte av att hålla uppe den nivån i tillräckligt långa perioder utan EVS fick plocka hem setet med 25-16. Linda Ericsson kom in i mitten av setet och vann många fina anfallsbollar.

 

På det stora hela så var laget nöjda med stora delar av matchen och går nu på juluppehåll fram tills 5:e januari när Gislaved kommer på besök

 

GOD JUL!!

Skribent: Oskar Vikterlöf
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info