Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DA: Förlust men många bra indikationer mot Lindesberg

01 FEB 2016 19:59
För tredje gången i år så var det dags att möta Lindesberg med en ny passare. Denna gången blev också den största utmaningen med holländska passaren Lydie Van Duersen som spelade mycket snabbt. Något som förstås är fantastiskt utvecklande för RIG´s tjejer! Det tog också ungefär 1,5 set innan laget kom in i tempot hyfsat men sedan visade tjejerna prov på ett eget snabbt spel. 0-3 blev dock resultatet (11-25, 18-25, 18-25)
  • Skapad: 01 FEB 2016 19:59

I det första setet så sprang Lindesberg ifrån kraftigt direkt. Lätt överrumplade av det snabba spelet till vänsterkanten lyckades inte RIG´s tjejer med att sätta blocket på ett framgångsrikt sätt och det ledde till för många enkla poäng för Lindesbergs del. Även Lindesbergs fina servespel som laget är känt för visade sig ta en bra stund innan RIG hade anpassat sig till.

 

Det andra setet startade likt det första med underläge för hemmatjejerna. Ett underläge som hann växa sig lite för stort innan RIG började få igång sin egen serve i mitten av setet. Ett starkt jagande gjorde att tjejerna var så nära som 4 poäng mot slutet av setet men tappar tyvärr de sista 3 bollarna i rad.

 

Efter det fina spelet i mitten av det andra setet så börjar RIG det tredje med samma fina spel och leder upp till 13p men tappar efter det tyvärr lite för många bollar när vi inte lyckas få fram bollen i servemottagning. Detta leder till fler tuffa lägen som Lindesberg med sitt tighta försvarsspel inte har några som helst problem med. Mest positivt i setet är det snabba spel som RIG börjar visa upp när vi har kontroll på bollen. Ett spel som leder både till många poäng samt att Lindesberg tvingas lägga över ett antal gratisbollar under perioder. Central i den förändringen var Vilma Andersson och vänstertjejerna som hade stora framgångar under setet.

 

Vänsterkanten Stina Rix blev också poängbäst i matchen med sina 12 poäng. Matchens lirare blev Evelina Jensen som servade väldigt fint samt spelade stabilt i försvars och gratisbollsspelet.

Skribent: Oskar Vikterlöf
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info