Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DA: Förlust i Örebro

22 OKT 2015 15:07
RIG A damer fick inkassera en förlust med 1-3 när man besökte Örebro under onsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2015 15:09

Inledningen av matchen blir jämn.  RIG ligger före upp till mitten av setet men Örebro släpper inte iväg sina gäster till mer än några poängs ledning. När man sen börjar producera på allvar i anfallsväg får RIG det tungt. Efter att man släppt in Örebrotjejerna rinner siffrorna snabbt iväg. Mot slutet av setet gör man sju egna misstag vilket förstås inte gör det helt lättjobbat på den egna sidan.

Andra set inleds med ett ess av passare Linnea Skogsberg följt av ett takblock signerat Stina Rix. Örebro vänder tillbaka med tre raka poäng men RIG svarar direkt med fyra raka bollvinster.  Under långa stunder fungerar sideoutspelet utmärkt och man plockar även nån pinne här och där i egen serve. Efter att i Linda Erikssons serve tagit fem raka poäng är man uppe i ledning med hela 24-16. Örebro skapar dock nerv i det hela och går fram till 22-24 innan Tilda Hellgren bankar in bollen som ger kvittering i matchen.

I tredje set är det bara ett lag på banan. Örebro får full utdelning i serve och spelar med bra variation till sina olika anfallare. Sista halvan är en något bättre period för RIG men man kan inte äta ikapp det man tappade i den dåliga förstahalvan av setet.

Tyvärr håller trenden i sig i det som visar sig bli det sista setet för dagen.  Örebro är på tårna och rycker tidigt. I mitten av setet vaknar RIG sin vana trogen till (eller är det hemmatjejerna som slappnar av). Vid 12-16 känns det som att man kanske, kanske är på väg att gnaga sig helt ikapp och skapa spänning i setet. Örebro vill dock annat och därefter är det defilering i mål.

Örebro visar bitvis upp varför de i år är ett lag som kan vara med och kriga i toppen av tabellen. RIG har under perioder stora bekymmer med Örebros servepress. Sin van trogen studsar man dock oftast tillbaka. Man har dock inte råd med att slappna av och släppa iväg sina motståndare. Som bästa spelare i respektive lag utsågs de båda passarna Linnea Skogsberg i RIG och Josephine Tegenfalk i Örebro. Plus i RIG går också till libero Amanda Olsson för sin stabila mottagning.

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info