Hoppa till sidans innehåll

DA: Ett lovande förstaset räckte inte ända fram

16 NOV 2015 10:43
RIG Falköpings elittjejer reste under söndagen till Svedala för att spela den första elitmatchen på flera veckor. Någon rost kunde man dock inte se under det första setet då RIG-tjejerna spelade riktigt bra. Tyvärr kunde RIG inte hålla den nivån matchen igenom utan föll 1-3 (25-22, 16-25, 15-25, 11-25)
  • Skapad: 16 NOV 2015 10:43

Inför det första setet så var vi alla spända på vad vi skulle kunna prestera efter ett så långt uppehåll men det visade sig snabbt att tjejerna var heltända. Laget ledde under stora delar av setet med 2-3 poäng och trots att vi släppte tillbaka Svedala in i setet till 19-20 så ryckte tjejerna igen efter flera fina aktioner till 25-22. Stina Rix var stor segerorganisatör i setet med hela 9 poäng varav 3 ess! Laget tar också 20 egna poäng vilket är mycket starkt då vi vann trots att Svedala inte gjorde många egna misstag.

I det andra setet så lyckades vi tyvärr inte komma upp i samma spelnivå och detsamma gällde för resten av matchen. endast 9 egna poäng och vi kämpar setet igenom men får det inte att lossna.

Efter en 10 minuter lång paus där vi pratat om att gå ut och försöka utföra sin roll till fullo så startar vi bättre men inte heller här håller spelet fullt ut. tyvärr får vi förlita oss för mycket på motståndarmisstag för att ta poäng och när motståndarna är duktiga så blir det inte så mycket sånna.

Det fjärde och sista setet blev även det ett snabbt sådant. Här var setets behållning kampen mellan de två startercentrarna från Sveriges NM-guld i U19 Lilly Topic och Filippa Hansson, för dagen på varsin sida av nätet. Båda gjorde anfallspoäng, blockade ner varandra och andra. Båda fick också mycket välförtjänt pris som matchens lirare.

En annan rolig detalj förutom Lilly Topic fina spel och Stina Rix häftiga första set var att Vilma Andersson och Kajsa Österman  båda gjorde bra matcher när de delade på passarpositionen. Ingen av dem har tidigare spelat mycket men pga skada på ordinare passaren Linnea Skogsberg så fick båda tjejerna chansen. För Vilma Andersson så var det första av många elitmatcher i karriären

Skribent: Oskar Vikterlöf
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info