Hoppa till sidans innehåll

DA: En av säsongens bästa matcher borta mot Sollentuna

07 MAR 2016 19:52
På lördagen så var det dags för säsongens sista bortamatch i serien. Sollentuna stod för motståndet för den fjärde gången den här säsongen och denna fjärde och sista match skulle visa sig bli den tätaste matchen. Det blev till slut seger för Sollentuna med 3-2 efter ett nervöst 5e set från bortalaget men ett bra fall framåt för RIG´s tjejer.
  • Skapad: 07 MAR 2016 19:52

Det första setet började direkt med att RIG gick upp i en ledning på några poäng, en ledning som Sollentuna istället hade vänt till 2 poäng vid 15-13 men efter det så var det RIG som tog det stora initiativet! 21-17 ledning hade RIG som mest och det slutade 25-22 till de unga gymnasietjejerna. Stora segerorganisatörer i setet var Evelina Jensen på sin högerkant och Nora Ansdersson som först tog ett anfallspoäng till 17-16 och sedan efter ett anfallsmisstag av Sollentuna tog 3 serveess i rad för RIG´s 19, 20, 21:a poäng.

 

Det andra setet såg tyvärr inte lika bra ut för RIG´s del. En mängd anfallsmisstag höll nere RIG´s poäng samtidigt som Sollentuna spelade upp sig efter det första setet. Stina Rix höll dock igång poängplockandet och tog 4 st i setet.

 

Det tredje var ett intressant set ur en utvecklingssynpunkt då tjejerna fick träna på att hela tiden ligga några poäng efter men att kämpa för att hålla sig kvar. En tendens hittills under säsongen har varit att tjejerna halkar ännu längre efter när några poängs underläge uppstår men den här gången höll tjejerna i hyfsat och setet slutade 20-25. Hade det inte varit för den tråkiga 1-6 starten så hade det kunnat gå vägen!

 

Fjärde set så utnyttjade tjejerna den bättre känslan som byggts upp mot slutet av det 3:e och bet ifrån tidigare. runt 8 så hade setet vägt över till RIG-ledning som höll setet igenom även om det blev spännande på slutet efter att RIG först haft en 4-poängsledning som mest. Bäst i setet var centern Linda Andersson som plockade 5 poäng varav 3 block och en av säsongens häftigaste straffsparkar!¨

 

Det 5e setet blev tyvärr en för tuff uppgift för tjejerna den här gången. Sollentuna smalnade av sitt spel och gick mest till sina duktiga vänsterttjejer som vi helt enkelt inte lyckades stoppa. Även fast vi var med upp till 8 så dominerade Sollentuna efter sidbytet och vann välförtjänt.

 

Matchens lirare valdes Nora Andersson till, ett välförtjänt pris med tanke på hennes 6 ess i matchen.

 

På lördag spelas den sista seriematchen för säsongen, hemma mot Engelholm. Efter det är det slutspelsdags!!

Skribent: Oskar Vikterlöf
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info