Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

RIG-tjejerna i Knallecupen

14 SEP 2015 13:29
RIG-tjejerna åkte i helgen till Knallecupen i Borås för den årliga försäsongsturneringen.
  • Skapad: 14 SEP 2015 13:29

RIG B deltog i division 1 klassen och stormade fram under lördagens gruppspel. Segrar mot i tur och ordning Västerås, Vestsjälland och Falköping gjorde att man som gruppsegrare gick till playoff mot elitlagen i turneringen. Grunden till de fina resultaten var ett stabilt grundspel och när man väl kommit i gång i seten var man svåra att få stopp på. Under söndagen ställdes man mot sina träningskompisar i RIG A i första matchen. Och väl där lyckades man knipa det andra setet innan RIG A till slut vann avgörande set med 15-10. I sista placeringsmatchen föll man på nytt i en jämn match. Denna gång mot norska Kristiansand. Därmed slutade tjejerna på en fin andra plats i division 1 klassen!

 

RIG C spelade även de i division 1 klassen men hamnade i en grupp med Södertelge, Kungälv och Krisiansand. Efter en stabil tvånolla mot Kungälv gjorde man om bedriften mot Södertelge. Denna gång efter två rysarset där man var som bäst när det drog ihop sig. Färre misstag än sina motståndare och slit i defense gav resultat. I gruppfinalen mot norskorna var man chanslösa. Tung servepress gjorde det tufft för RIG-tjejerna att komma till bra poänglägen. Under söndagen hamnade man i en slutspelsgrupp som spelade om tredje platsen i klassen. Returmöte mot Södertelge som tyvärr var snäppet bättre denna match. Man studsade dock tillbaka och fick till en häftig avslutning mot Vestsjälland. Seger 15-13 och stort jubel på RIG-sidan. I sammandraget fick man dock ge sig mot båda lagen i denna slutspelsgrupp men efter tre segrar och två förluster hamnar man på en klart godkänd femteplats i turneringen.

 

20150913 RIG C Knallecupen 2

RIG C

 

RIG B och RIG C lyckades båda med att prestera spel- och lagmässigt samt vinna ett antal matcher där man var riktigt bra i tighta och nervösa lagen. Detta bådar gott inför fortsättningen då samtliga lag haft väldigt lite speltid tillsammans. Här näst väntar den egna träningsturneringen Frejacupen om två veckor.

 

Samtliga resultat hittar du här.

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info