Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

RIG-killarna i Knallecupen

15 SEP 2014 14:50
I helgen deltog RIG Falköping med sex lag i den årliga försäsongsturneringen Knallecupen i Borås där man fick många nyttiga matcher och här kommer en summering av grabbarnas insatser.
  • Skapad: 15 SEP 2014 14:50

Killarna ställde upp med ett lag i elitklassen och två i den så kallade division 1-klassen.

A-laget
Killarna i elitklassen fick en bra start när man besegrade derbymotståndaren i elitserien, Habo Wolley, i en tresetare efter en härlig vändning i det avgörande setet.

Dagens andra match spelas mot Hylte Halmstad och efter ett svagare första set var man så när att kunna ro hem det andra, men det blev bara 23 vunna bollar innan matchen var över.

Förra årets turneringsmästare, Ishöj från Danmark, stod för motståndet i dagens sista match. Med en uppställning till största delen bestående av polska spelare har Ishöj ett mycket fysiskt lag med bra tryck i anfall och serve. Det var tufft för RIG:arna att stå emot, men i andra set bjöd man på riktigt bra motstånd även om det inte räckte till setseger.

Lördagens resultat var tillräckligt för att man skulle gå till semifinal och där fick man chans till revansch mot Ishöj. Första set blev inte alls vad man hoppats på och det andra setet var kanske något bättre, men var aldrig nära att RIG skulle hindra danskarna från att nå final.

Det innebar att man avslutningsvis fick spela match om tredje plats och då väntade ett nytt möte med Habo. Där plockade killarna fram helgens bästa insats och det blev en säker seger i två raka set och man fick med sig en buckla som bevis på tredjeplatsen i årets Knallecup.

B-laget
Killarna i RIG Falköping B lyckades riktigt bra och fick spela många tuffa matcher. I inledningsmatchen lyckades man besegra danska Team Köge efter att ha vunnit ett jämnt första set, förlorat det andra ganska klart och vinst i det tredje efter en mycket stabil insats.

Den andra matchen blev också en tresetare, en ännu mer rafflande sådan. Norska Askim vann ett jämnt första set och det var tufft även i det andra, men mycket bra volleyboll gjorde att RIG lyckades vinna setet. Askim hade sedan en matchboll i ett mycket spännande tredje set, men RIG lyckades till sist ro hem setet med 16-14.

Sista matchen för dagen spelades mot KFUM Göteborg och där vann man ganska säkert i två raka set och det innebar gruppseger och avancemang till söndagens slutspel.

Avancemanget innebar att det nu väntade motstånd från elitklassen och det blev Göteborg United som man fick möta på söndagsmorgonen. RIG bjöd på bra motstånd, men det räckte inte till någon setseger.

Förlusten gjorde att man i helgens sista match skulle möta Oslostudenterna i OSI. OSI vann den andra div. 1-gruppen under lördagen och detta räknades nu alltså som final i division 1-klassen. I första set stämde det inte särskilt bra för Falköping, men från den andra halvan av set nummer två såg det riktigt bra ut. Via 25-23 i andra set och 15-11 i avgörande set blev RIG Falköping B sedan mästare i årets upplaga av Knallecupens div. 1-klass.

C-laget
RIG C bestod av de sju grabbarna i årskurs 1 och de fick en darrig start på turnering då man mötte Kungälv. Kungälv, som i våras spelade i allsvenskan, vann även andra set, men nu fick de bättre motstånd av RIG Falköping, som hittade sitt spel bättre.

I den andra matchen blev det kommunderby mot Floby, och nu var det första set som blev RIG:s bästa. Första sets första halva var jämnt, men sedan drog Floby ifrån. I andra set satte Floby högre fart från start och vann säkert.

Danska Gröndal väntade i den efterföljande matchen och RIG fortsatte att förbättra sitt spel. Någon setvinst blev det ändå inte, men många ljusglimtar kunde man ändå hitta.

I gruppspelets sista match väntade OSI från Norge, som varit obesegrade under dagen. Inte heller här lyckades RIG-killarna ta något set, men de var bra med under hela matchen och gjorde riktigt bra ifrån sig.

På söndagsmorgonen kl. 8 var det dags att inleda slutspelet. Motståndet kom från Kungälv och de var inte lika pigga som grabbarna från volleybollgymnasiet när matchen startade. En snabb ledning med 6-0 till RIG höll så när på att räcka till setvinst, men rutinen fällde avgörandet till Kungälvs fördel, 28-26 slutade setet vid. I andra set var Kungälvsspelarna mer fokuserade och vann säkert.

I den avslutande matchen var det KFUM Göteborg som stod på andra sidan nätet. Återigen var RIG Falköping B bra med i matchen mot det betydligt mer rutinerade motståndet, men kunde inte sig ända fram till en setseger. Därmed fick man klara sig utan vinst under helgen, men grabbarna ska ändå vara nöjda med sin prestation.

Se mer på turneringens facebooksida, bl.a. bild på segrande RIG B.

Resultaten hittar du på arrangörsklubbens hemsida.

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info