Hoppa till sidans innehåll

RIG-killar drog till Spanien

15 DEC 2017 23:35
I veckan har RIG:s grabbar gjort sitt första utlandsutbyte för säsongen då man begav sig till den spanska motsvarigheten i Palencia. Det gick tungt resultatmässigt, 0-16 i set under de fyra matcherna som spelades, men det var en nyttig erfarenhet.
  • Skapad: 15 DEC 2017 23:35

Resan inleddes dåligt då planet från Göteborg blev inställt och avresan fick skjutas upp ett dygn. När man äntligen kom i väg så gick resan bra, men det är förstås inte enkelt att kliva ur bussen och direkt in på banan efter 14 timmars restid. Spelet i den första matchen gick därefter och spanjorerna vann enkelt de fyra set som spelades.

Efter en natts god sömn klev man återigen ut på banan på torsdag förmiddag, eller snarare banorna då man körde två matcher parallellt. Alla RIG-spelarna var alltså i spel samtidigt, vilket var oerhört nyttigt, men möjligheten till spelarbyten saknades alltså. Det blev återigen förlust med 0-4 i båda matcherna, men prestationen var betydligt bättre från samtliga och det borde ha vunnits något eller några set, men tyvärr så kom det några ödesdigra misstag i avgörande lägen.

Den sista matchen spelades sedan på fredag förmiddag och förhoppningen var att den positiva trenden skulle fortsätta och man skulle kunna bjuda på riktigt bra motstånd. Tyvärr gick det i motsatt riktning och det blev återigen en klar förlust i fyra raka set.

Coach Göran Persson kommenterar resan:
-Våra svagheter belyses tydligt i de här matcherna, men även de saker vi är bra på och som ger god utdelning. Vi gör fler misstag i både bra och dåliga lägen än motståndarna och det är något som vi måste förbättra. Under fredagen blir det sedan hemresa och det gäller att ladda om snabbt för på lördag spelar alla tre killagen seriematcher.

Skribent: Göran Persson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info