Hoppa till sidans innehåll

Knallecupen 2019 RIG DB

16 SEP 2019 18:50
Efter en spelmässigt fin helg tog tjejerna i RIG B hem tredjeplatsen i Knallecupens division 1-klass
  • Uppdaterad: 16 SEP 2019 18:50

RIG ställde i 2019 års upplaga av Knallecupen i Borås upp med två damlag i division 1-klassen, RIG B och RIG C.

I klassen deltog åtta lag uppdelade i två grupper om fyra. Vinnaren av sina grupper gick vidare till söndagens slutspel i elitklassen medans övriga lag gjorde upp i slutspel om platserna 3-8.

RIG B ställdes i sin första gruppmatch mot Västerås som återfinns i divison 1 norra under säsongen. Ett relativt rörigt första set slutar med klar förlust. I andra set kommer tjejerna igång och börjar göra mer egna poäng med för många egna misstag fortsätter att trilla in och trots setbollar kniper Västerås setet och matchen.

Andra matchen spelades mot Farum Holte som visade upp ett lite tuffare anfallsspel än de förra motståndarna. RIG:tjejerna står dock upp bra även om det inte räcker till seger i första set. Andra set är bara RIG:s. Riktigt bra block/försvar ger många härliga anfallspoäng och man servar riktigt tufft. Setet klart till RIG. Skiljeset blir en nagelbitare där tjejerna denna gång håller bollen i banan i slutbollarna. Det tålamodet plus några individuellt bra prestationer ger segern.

Seriekollegan Ljungby krigar till sig set 1 i den avslutande matchen. RIG känns inte riktigt igen och det är dystra miner i setpausen. Halvvägs in i set 2 kommer dock vändningen spelmässigt såväl som attitydsmässigt. Slut på "tittande på boll" och passivitet. Kassaskåpssäker setseger som sen generarar kross i skiljeset.

Då Holte vann med 2-0 mot Västerås hamnade dessa lag på samma poäng som oss och med bäst setskillnad tar Holte vinsten i gruppen och avancemang till slutspelet med elitlagen under söndagen.

Söndagens kamp om tredjeplatsen inleddes med match mot danska Bedsted som blev tvåa i andra gruppen. Sammanfattningsvis var matchen riktigt bra sett ur RIG:ögon. Tre bra set och ett mindre bra gav seger med 3-1.

Nu väntade återigen Västerås på andra sidan nätet. Denna gång med tredjeplatsen i potten. Och vilken match tjejerna gör. Stabilt på alla sätt och vis och med fin spets i servandet och grundspelet. En titt på statistiken visar att laget endast gör 7 egna misstag på två set. Mycket glädjande! De detaljer i spelet vi pratat om under helgen utfördes i denna match på ett mycket bra set och det gav resultat.

Knallecupen gav kvitton på att vi är på rätt väg spelmässigt även om vi såklart jobbar vidare för att komma ännu starkare till seriestart om några veckor. Under helgen spelade tjejerna på olika positioner i olika matcher och visade att man var ett riktigt lag som löser de problem som uppstår under vägen! Betyg MVG. Noterbart är också att Holte, som vi vann mot i gruppspelet, sen vann sina matcher under söndagen och slutade på 5:e plats i elitklassen.

RIG B:

Nathalie Arvidson

Hilda Gustafsson

Nina Lupin

Alicia Jobe

Nora Lundmark

Kajsa Kjellgren

Poa Andersson

Emma Sandvall

Sandra Nketia Acheampong

Maja Stenman

Mia Birkedal (Assisterande Coach)

Robert Söderberg (Coach)

Resultat:

Gruppspel:

RIG B-Västerås 0-2 (20-25,24-26)

RIG B-Farum Holte 2-1 (22-25,25-14,18-16)

RIG B-Ljungby 2-1 (24-26,25-17,15-3)

Slutspel:

RIG B-Bedsted 3-1 (25-16,24-26,25-15,25-16)

RIG B-Västerås 2-0 (25-16,25-11)

Skribent: Robert Söderberg
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info