Hoppa till sidans innehåll

Om PopVolley


PopVolley är en ny spelform som Svensk volleyboll står bakom. Konceptet är enkelt, inkluderande och nära. Målet är att skapa möjlighet till ett livslångt idrottande.

Enkelt att spela

PopVolley är en fantastisk spelform som passar alla åldrar och som lämpar sig utmärkt både som träningsform och  umgängesform. Tack vare förenklade regler och anpassade nivåer kan såväl nybörjare som erfarna volleybollutövare delta. Målet är att göra volleyboll mer lättilgängligt, samtidigt som spelkvaliteten hålls hög och underhållande.

Till skillnad från traditionell volleyboll tillåts exempelvis en studs inom laget. Läs mer om grundläggande regler här!

Enkelt att anmäla

PopVolley genomsyras av enkelhet - från anmälan till genomförande. I PopVolley-kalendern hittar du information om när och var nästa speltillfälle går av stapeln. Klicka in på det tillfälle som passar dig och ditt lag och fyll i anmälan. Ert nästa - och kanske första - PopVolley-pass är inte mer än ett klick bort!

Steg för steg - så anmäler du dig
1. Gå till PopVolley-kalendern
2. Välj ett speltillfälle som passar dig och ditt lag
3. Fyll i anmälan
4. Betala (Swish)
5. Så snart anmälan är mottagen skickas en bekräftelse till den mejladress laget uppgav.

Enkelt att arrangera

PopVolley ska vara enkelt för alla - såväl utövare som arrangörer. Precis som för deltagarna finns inga krav på tidigare volleybollerfarenheter. Svensk volleyboll förser också arrangören med en startguide som gör det lätt att komma igång. Läs mer här!

För oss är det viktigt att arrangören tjänar pengar på "cupen". Därför utgår ett arrangörsbidrag motsvarande 3 000 kronor för den som arrangerar ett speltillfälle med minst tre lag. Ett speltillfälle med fyra till sex lag ger i sin tur 4 000 kronor.

Det bästa av allt? Alla kan arrangera - såväl idrottsföreningar som privatpersoner och företag!

Är du intresserad av attt arrangera? Läs mer här!

Socialt

PopVolley spelas i lag om tre till sex spelare, med minst tre och max fyra spelare på planen samtidigt. Spelformen är social och lämpar sig utmärkt för spel över köns- och generationsgränser. Utövaren ges möjlighet att aktivera sig tillsammans med både nära och kära, samtidigt som den träffar nya människor. Som lagidrott bygger volleyboll på samarbete och lagkänsla.

Spontant och alltid nära

PopVolley är ungt och fortfarande inne i uppstartsfasen. Därför täcker konceptet ännu inte hela Sverige. Vi är dock övertygade om att det endast är en tidsfråga innan spelformen är nationell och finns tillgänglig för alla - oavsett var i landet de bor. Målet är att kunna erbjuda alla geografisk närhet till spelpass och att utövaren på så vis kan spela "on demand", när den själv känner för det.

Kravlöst

Utöver att "fair play" gäller och att PopVolley ska spelas i god och inkluderande andra finns inga krav på utövaren. PopVolley tar sikte på att frångå den traditionella tävlingsstrukturen och låter utövaren delta utan att den tillhör en förening. PopVolley är dessutom på deltagarens villkor. Spela gör man när man har tid och lust, PopVolley bygger således inte på långsiktiga åtaganden. Det finns heller inga krav på särskild matchklädsel. Man kommer som man är!

Uppdaterad: 30 AUG 2018 13:02 Skribent: Svensk volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info