Hoppa till sidans innehåll

PopVolleybloggen: Volleybollglädje i Bromma

24 MAR 2017 10:05
  • Skapad: 24 MAR 2017 10:05

Varje måndag mellan klockan 17:00-19:00 anordnar Svensk volleyboll ett öppet och kostnadsfritt speltillfälle i Bromma Gymnasium för alla volleybollsugna. I det här blogginlägget tänkte jag berätta för er om hur ett sådant volleybolltillfälle kan se ut.

Efter att arbetsdagen var slut så satte jag mig på tunnelbanan i riktning mot Bromma Gymnasium. Väl på plats fylldes det succesivt på med både bekanta och obekanta ansikten - här finns nämligen inget krav på långsiktigt åtagande. Vi var tillslut hela 28 deltagare på plats - en rekordstor siffra. Otroligt glädjande.

Faktum är att vi var så pass många att jag och dagens spelledare Lizet Karabina beslutade att dela gruppen i två; en med nybörjare och en med lite mer erfarna lirare. Deltagarna fick själva välja vilken grupp de ville tillhöra.

Båda grupperna började med några uppvärmningsövningar. När vi var varma i kläderna fokuserade Lizet och hennes grupp på volleybollens grunder och grundslag. De mer vana volleybollspelarna körde en övning vid namn ”Paradise”, övade på spikes och spelade sedan match. Lizets grupp nötade in grundslagen och avslutade sedan med att tillämpa de nyvunna färdigheterna genom att prova på att spela volleyboll över nät.

Tiden flög iväg och vi hade alla väldigt roligt. Det kändes som att deltagarna fick ut det mycket av volleybolltillfället. Många av dem längtade redan till nästa tillfälle, kul att det gav mersmak!

Speltillfället i Bromma Gymnasium kommer att fortlöpa varje måndag fram till 29/5 (med undantag för 10/4, 17/4 och 1/5). Utöver Bromma Gymnasium erbjuder Svensk volleyboll också ett öppet och kostnadsfritt volleybolltillfälle i Skärholmens idrottshall varje torsdag mellan klockan 15:15-17:00 fram till och 18/5 (med undantag för 13/4).

I förlängningen hoppas vi kunna slussa vidare spelarna in i både befintliga och kanske även nya föreningar i Stockholmsregionen.

Vi vill sist men inte minst tacka organisationen Kompis Sverige som besökte detta speltillfälle, kul att ni kom och spelade volleyboll med oss, ni är varmt välkomna åter!

Blir du som läsare sugen på att själv vara med spela volleyboll så är du varmt välkommen att delta i både i Bromma Gymnasium eller Skärholmens idrottshall!

Vi hörs!

/Erik

Skribent: Erik Alm

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

 

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info