Hoppa till sidans innehåll

Astrid intog rollen som PopVolleyambassadör

08 MAR 2017 12:45
PopVolley växer - och det är inte bara tack vare projektledare Erik Alms resa genom volleyboll-Sverige. Ibland kommer hjälpen från oväntat håll. Som i helgen, när Astrid Ericsson bestämde sig för att utbilda sin egen förening i det nya konceptet.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2017 15:48

Astrid läser för närvarande sista terminen på Hälsopromotionprogrammet med inriktning mot idrottsvetenskap på Göteborgs Universitet. Terminen innehåller bland annat praktik hos SISU Idrottsutbildarna i Falköping. Här har hon fått i uppgift att planera och genomföra ett projekt. Valet föll, glädjande nog, på PopVolley.

- Jag tror att PopVolleyns framfart kommer generera i att många fler får upp ögonen för och tar del av gemenskapen i vår idrott. Konceptet har dessutom gett mig ännu bättre bild av vår idrott i sin helhet. Vi har redan turneringar där lag anmäler sig i olika färger och svårighetsgrader istället för att de på en lägre nivå exkluderas från spel. Att spelformer är i ständig utveckling för att fånga spelare i fler åldrar och på fler nivåer gör volleybollen otroligt inkluderande, säger Astrid Ericsson.

Varför valde du att rikta in dig på just PopVolley och hur kom du i kontakt med konceptet?
- Min första kontakt med PopVolley får jag tacka min handledare för. Hon var mån om att mitt projektarbete skulle vara till nytta och användning för någon. Eftersom hon som konsulent har varit i kontakt med FVK i många år kändes det på en gång som en bra uppgift att ta sig an att informera om något som klubben ändå skulle ha kommit i kontakt med på ett eller annat vis. Där låg PopVolley nära till hands.

23-åringen, som är fostrad i Falköpings VK, har visserligen lagt volleybollkarriären på is, men fortsätter att på andra sätt engagera sig i sporten hon älskar.
- Självklart är det konstigt att helt plötsligt inte ha ett lag runt sig, men det är samtidigt en riktigt kul utmaning att hitta andra vägar till att vara involverad i idrotten utan att vara spelare själv.

Astrids initativ är det första i sitt slag och uppskattas av PopVolleys projektledare Erik Alm.
- Jag hoppas att fler följer i hennes fotstpår och väcker intresset för PopVolley i sina föreningar. Ambassadörer som Astrid är otroligt viktiga för att vi ska lyckas sprida konceptet över hela landet, konstaterar Erik Alm.

Är du intresserad av att bli PopVolleyambassadör i din förening? Kontakta projektledare Erik Alm, 0706902999.

Skribent: Svensk volleyboll
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

 

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info